Hirdetés

Így ragyogott a berlini vörös szőnyegen a debreceni színésznő!

2018.02.22. 10:31

Így ragyogott a berlini vörös szőnyegen a debreceni színésznő!
Tenki Réka Európa tíz legígéretesebb színésztehetsége között mutatkozott be Berlinben (Fotó: berlinale.de)

Elindult a világhírnév felé.

Hirdetés

Európa tíz legígéretesebb színésztehetsége között mutatkozhat be a nemzetközi filmszakmának Tenki Réka a most zajló Berlinalén, miután a filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion beválasztotta a Shooting Stars programba.

A debreceni születésű Tenki Réka 2008-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen,

először a Katona József Színház, majd a Nemzeti Színház, 2016 óta az Örkény Színház társulatának tagja. Már 2009-ben elnyerte a Pécsi Országos Színházi Találkozón a legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat, a Színikritikusok a legígéretesebb pályakezdő díjával jutalmazták, amelyet a Junior Prima díj és számos további rangos szakmai elismerés követett.

Tenki Réka a vörös szőnyegen (Fotó: berlinale.de)
 

Az 1998-ban életre hívott Shooting Stars program Daniel Craig, Rachel Weisz, Daniel Brühl, Alicia Vikander, Matthias Schoenaerts, Carey Mulligan, Cécile de France, Anamaria Marinca és Ludivine Sagnier pályafutásának is jelentős állomása volt.

Magyarországról többek között Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt, legutóbb 2009-ben pedig Tóth Orsi kapott meghívást a rangos berlini programra.

filmmoziberlin

Szóljon hozzá!

Hirdetés