Hirdetés

Rekordot döntött válásával az Amazon alapítója

civishir.hu

2019.04.05. 10:36

Rekordot döntött válásával az Amazon alapítója

MacKenzie Bezos férje vagyonának a 25 százalékát kapja.

Hirdetés

Több mint 35 milliárd dolláros (1000 milliárd forint) válásával Jeff Bezos, az Amazon alapítója, a világ leggazdagabb embere – számolt be róla a BBC News. A korábbi rekordot - 3,8 milliárd dollár – 1999-ben állította fel Alec Wildenstein és felesége, Jocelyn, aki arcplasztikai műtéteiről híresült el.

MacKenzie Bezos, a volt feleség megtartja az online kereskedőóriás részvényeinek 4 százalékát, valamint a megállapodás szerint kapott 35,6 milliárd dollárt.

A részvények önmagukban is a világ 3. leggazdagabb asszonyává tették. Az Amazont Jeff Bezos Seattle-ben alapította 1994-ben, egy évvel a házasságkötés után. MacKenzie volt a cég egyik első alkalmazottja, ő végezte a könyvelést az első évben. A válás körüli pénzügyi megállapodás további részletei nem ismeretesek. A volt házastársak pozitívan írtak egymásról a Twitteren. Az 55 éves Jeff és a 48 éves MacKenzie 1993-ban esküdtek meg, négy gyerekük született. A volt feleség egy hónapja regisztrált a mikroblogon, a tegnapi az első és eddig egyetlen bejegyzése, melyben azt írta, „hálás Jeffnek, hogy befejeződött a válási procedúra”, melynek során „kölcsönösen támogatták egymást”.

Bezos tweetje szerint hálás minden barátjának és családtagjának, legfőképp MacKenzie-nek, hogy mellette álltak. „Okos, ötletes és szeretetteljes, akitől a jövőben is mindig tanulni fogok” – írta volt feleségéről.

MacKenzie Bezos sikeres regényíró, két könyve jelent meg. A válást januárban jelentette be a pár.
válás Jeff BezosAmazon

Szóljon hozzá!

Hirdetés