Hirdetés

Hirdetés

Terrortámadás Strasbourgban, több halott – frissítve

Cívishír

2018.12.12. 00:16

Terrortámadás Strasbourgban, több halott – frissítve
A francia lapok kedd éjjel négy halottról számoltak be

Karácsonyi vásárban nyitott tüzet az elkövető a hírek szerint.

Hirdetés

Hirdetés

Francia lapértesülések szerint 4 ember életét vesztette, körülbelül tízen megsérültek, amikor december 11-en (kedden) este egy 29 éves marokkói származású francia férfi tüzet nyitott a járókelőkre Strasbourg központjában. A tettesről, Chérif Chekattról azt írják, muszlim vallású terrorista. Rendőrségi források szerint a menekülő támadót katonák megsebesítették. 

A férfiról úgy hírlik, ismert volt a hatóságok előtt, és rajta volt a terrorgyanús személyek listáján. Több francia lap szerint a csendőrök kedden reggel tartottak házkutatást a férfi otthonában, de nem találták otthon. A lakásban állítólag gránátokat foglaltak le.

A franciaországi Strasbourg arról is nevezetes, hogy Brüsszel mellett ebben a városban ülésezik az Európai Parlament, amely a héten is összeül.

Frissítés:

A december 12-re virradóan közölt hivatalos adatok szerint a halottak száma három, a sebesülteké 12,  közülük hatan kritikus állapotban vannak.

Christophe Castaner belügyminiszter sajtótájékoztatóján elhangzott: a terrorista kétszer is tűzpárbajt vívott a rendőrökkel, de mindkétszer megszökött.  Chérif Chekatt Franciaországban és Németországban is volt már börtönben.

terrorFranciaország

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.