Hirdetés

Magyar nők tették helyre a svéd szocialistát

2019.08.27. 15:46

Magyar nők tették helyre a svéd szocialistát
Varga judit és Müller Adrienn (Fotó: Varga Judit/Facebook)

Úgy vélik, az alaptalan vádakat pedig minden esetben vissza kell utasítani.

Hirdetés

Varga Judit igazságügyminiszter a Facebookon osztotta meg, hogy találkozott Magyarország stockholmi nagykövetével, Müller Adriennel, és megbeszélték azt, hogy a svéd baloldali politikus, Heléne Fritzon valótlanul állította: Magyarországon nem érvényesülhetnek a nők a politikában.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy a szociáldemokrata EP-képviselő keményen bírálta Magyarországot egy publicisztikában. Fritzon eredendően a nők által – gyakran a munkahelyükön – elszenvedett zaklatás problémájáról írt az Aftonbaled című lapba. Szerinte Magyarországon csökkent a nők aránya a parlamentben, és nincs nő a kormányban.

Nagykövet asszonnyal egyetértünk abban, hogy a tények makacs dolgok, az alaptalan vádakat pedig minden esetben vissza kell utasítani

- írta Varga Judit a közösségi oldalon. Müller Adrien a svéd lapban is reagált a vádakra, visszautasítva a valótlan állításokat kiemelve, hogy a magyar kormánynak Varga Judit igazságügyi miniszter és Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter is tagja, nem is beszélve az államtitkárokról. Az sem igaz – folytatta Müller –, hogy a Fidesz hatalomra kerülése után harmadával csökkent volna a női képviselők aránya, épp ellenkezőleg, 2010 óta folyamatosan emelkedik. Emlékeztetett arra is, hogy huszonegy EP-képviselőnk közül is nyolc nő.

SvédországVarga Judit

Szóljon hozzá!

Hirdetés