Hirdetés

Havi egymilliót kerestek ezek a magyar orvosok. Nem volt elég

2018.09.24. 16:21

Havi egymilliót kerestek ezek a magyar orvosok. Nem volt elég
A képen látható számla 192 órás havi teljesítménye 24 napot jelent, napi 8 órával számolva.

Kevesellték a pénzt, a kórház nem tudott többet fizetni.

Hirdetés

A közelmúltban az összes ápoló és orvos felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán. Most nyilvánosságra került egy dokumentum, ami a távozók béréről árulkodik. 

Az aneszteziológus orvosok ötezer forintos órabérben dolgoznak Ajkán, ami havi szinten 960 ezer forint bevételt jelent számukra – derül ki az  Ajkai Szó című önkormányzati lap birtokába került számlából, szúrta ki a Privátbankár. A feladatot vállalkozóként látják el, tehát ebből az összegből még ki kell fizetniük a vállalkozás költségeit.

A cikkben megjegyzik, hogy az intenzív osztályokon hálapénzt csak ritkán kapnak a szakdolgozók és az orvosok, ezért tényleges bérük "sokszorosan elmaradhat" kollégáik juttatásaitól.

A kórház vezetősége korábban többször is tárgyalt az érintettekkel, „magas bérköveteléseiket” azonban nem tudták teljesíteni,

mivel az komoly bérfeszültséget okozott volna. A vezetésnek másfél hónapja van a távozók pótlásának megoldására, addig tart ugyanis a felmondási idő.

Amint arról beszámoltunk, az ajkai intenzív osztályon előbb az összes nővér, szeptember 20-án pedig az összes orvos beadta felmondását.

 

fizetésegészségügy

Szóljon hozzá!

Hirdetés