Hirdetés

Terror Franciaországban: gyilkolt és túszokat ejtett egy iszlamista

2018.03.23. 15:06

Terror Franciaországban: gyilkolt és túszokat ejtett egy iszlamista
A tetthely (Fotó: CNN)

Franciaországban az elmúlt három évben 241-en vesztették életüket iszlamista merényletekben.

Hirdetés

Hirdetés

Terrorcselekménynek nevezte a pénteki dél-franciaországi túszejtést a francia elnök. Emmanuel Macron Angela Merkel német kancellárral tartott közös brüsszeli sajtótájékoztatóján támogatásáról biztosította a Carcassonne melletti Trebes település szupermarketjében elkövetett túszejtés áldozatait.

A túszejtő férfi lapértesülések szerint Salah Abdeslam, a 2015. november 13-i párizsi merényleteket elkövető kommandó egyetlen életben maradt tagjának szabadon engedését követeli. 

A túszejtés délelőtt 11 órakor történt, két ember is meghalt. A támadónál egy kézifegyver, valamint kések és gránátok voltak. A csendőrség tájékoztatása szerint egy szemtanú azt mondta, hogy

amikor a támadó bement az üzletbe, azt kiáltotta, hogy "Allah akbar"

Franciaországban az elmúlt három évben 241-en vesztették életüket iszlamista merényletekben, amelyeknek nagyon gyakran a rendőrök és a katonák a célpontjai. A 2015. november 13-i, 130 áldozatot követelő párizsi merényleteket követően rendkívüli állapotot hirdetett ki a kormány, és ezt a parlament hatszor meghosszabbította. A rendkívüli állapotot 2017. november 1-én feloldották, de a rendőrség állandó jelleggel megkapta az új terrorelhárítási törvény kereteiben a rendkívüli állapot idején rendelkezésére álló jogkörök nagy részét.

terroriszlámdzsihádista

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.