Hirdetés

Jóval drágább lett a gumicsere

vg.hu

2017.11.13. 11:18

Jóval drágább lett a gumicsere
Fotó: illusztráció

Tízezret is elkérhetnek érte.

Hirdetés

Hirdetés

A szakemberek hiánya elérte a gumiabroncs-szerelőket is, akiket béremeléssel próbálnak megtartani a vállalkozások, emiatt azonban drágulnak a szolgáltatások, és sorban állásra is fel kell készülniük azoknak, akik a következő hetekben akarnak abroncsot cseréltetni - írja a vg.hu.

Idén talán minden korábbinál nehezebb sorban állás nélkül lecserélni a nyári abroncsokat télire, mert nincs elegendő szerelő – mondta a Világgazdaságnak Tokaji Vilmos, a Continental Hungaria Kft. értékesítési vezetője. Ahhoz, hogy a vállalkozások meg tudják tartani – sok esetben külföldre induló – szakembereiket, béremelésekre van szükség, ez pedig az abroncsszerelés és -tárolás árának emelkedéséhez vezet – mondta az értékesítési vezető, akinek becslései szerint

a húsz százalékot is elérheti az áremelkedések mértéke.

A szolgáltatás színvonalától, minőségétől nagyban függ az ár, így nehéz átlagos tarifát meghatározni, de nagyságrendileg tízezer forint lehet az abroncsok átszerelésének a díja. Az alacsonyabb bérköltségek miatt vidéken a fővárosinál akár harminc százalékkal olcsóbban is lecserélhetik az abroncsokat.

közlekedéstéli gumi

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.