Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pakson hasított a Debrecen

| 2020. 02. 01. | 23:39:00
A DEAC a hajréban bizonyult jobbnak.
Pakson hasított a Debrecen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A férfi kosárlabdázók élvonalának 18. fordulójában a tabellán harmadik Paks látta vendégül a hetedik Debrecent.

Kobe Bryant tiszteletére mindkét csapat lejáratta az első huszonnégy másodpercet. Putney 2+1-es akciójával indult meg a pontgyártás, majd a hazai center zsákolhatott egy eladott labda után. Manigat triplájával zárkóztak a vendégek, de Faust egyből betalált. Polyák is sikeresen kísérletezett a triplavonalon túlról, egyre jött fel a DEAC, sőt, az ő kettesével fordított is (7-8). Egy hosszabb gólcsend után belelendültek a felek, három perccel a negyed vége előtt kettővel mentek a vendégek. Evans zsákolásával egyenlített, Faust triplájával pedig át is vette a vezetést a Paks (8. perc: 16-15). Innen futott még egy 6-0-át az ASE, hétpontos előnnyel zárta a felvonást. 22-15.

A második játékrészt is a hazaiak kezdték jobban, Jackson kosara után már tízzel mentek, időt is kért Kovács Adrián (29-19). Innen Harrison és Tóth révén zárkóztak a vendégek, de Evans és Jackson visszaállította a tízpontos különbséget. Bognár büntetői következtek, majd Dzunics kért időt a negyed derekánál. Bognár ezúttal faulttal együtt küldte a gyűrűbe a labdát, így már csak öt volt közte. Ekkor jött Putney hármasa, és Evans kettese, közte pedig újra tíz. Ebből egy triplával még sikerült faragni a fekete-mezeseknek, 42-35-tel mentek a csapatok a nagyszünetre.

Nagyot robbantott a fordulás után a vendég csapat, 8-2-t futottak, így volt egy is közte. Bognár és Tóth ponterős játékával egyenlített is a Debrecen, sőt, Harrison középtávolijával fordított is. Braniszlav Dzunics kért időt, jogosan, hiszen hét perc alatt nyolc pontot dobtak a fiai. Jacskon és Evans gyorsan visszavette a vezetést, amire még Faust is rápakolt kettőt, ezúttal Kovács Adrián hívta magához az övéit. Moody lépett előre, két triplát is bedobott egymás után, megint a Debrecennél volt az előny, ami maradt is a negyed végére. 57-58.

Továbbra is jó lendülettel játszott a DEAC, a záró felvonásban volt, hogy öt ponttal is vezetett. Ekkor érkezett Kovács hármasa, amivel felléptek kettőre a hazaiak, de egy eladott labda után Harrison négyre növelte a differenciát. Evans kapott egy blokkot, ami után Polyák is ziccerezhetett, 64-70-nél kértek időt a hazaiak, három és fél perc volt vissza ekkor. Lóránt zárkózott, de Coleman triplája kimaradt, Harrison büntetett egy triplával (66-73). Polyák kapott egy sportszerűtlent, Coleman csak az egyik büntetőt dobta be, de Jackson az ezt követő labdabirtoklásból eredményes tudott lenni (69-73). Ötvenhárom másodperccel a vége előtt a hazaiak támadhattak, amikor Lóránt hármasa került a gyűrűbe, egy volt közte, időt kértek a vendégek. Moody betörése közben szabálytalankodtak, az irányító mindkét büntetőjét bedobta. A túloldalon Evans volt hibátlan, huszonnégy másodperccel a vége előtt eggyel ment a Debrecen (74-75). Moody eladta a labdát, de a gyűrű közvetlen közeléből nem tudott betalálni Coleman, így a második félődőben nagyot futva nyert a DEAC. 74-75.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
A magyar kardcsapat a harmadik helyen végzett.
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.