Hirdetés

Magabiztos debreceni diadal a Szolnok felett

2020.01.24. 20:59

Magabiztos debreceni diadal a Szolnok felett
Moddy ezúttal is vezéralakja volt a hajdúsági együttesnek (Fotó: Cívishír)

A DEAC visszatért a győzelmi útra.

Hirdetés

A Főnix Csarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság miatt az eredeti időponthoz képest egy nappal korábbra került a bajnoki. A vendégek még mindig komoly játékerőt képviselnek, de nem a legjobb passzban érkeznek Debrecenbe, hiszen az előző fordulóban otthon kaptak ki a Körmendtől.

A legutóbbi két bajnokiját elvesztő, másodedző-váltáson átesett DEAC villámrajtot vett, Moody és Drenovac kosaraival 9-0-s rohammal lepte meg a Tisza-parti együttest, amelynek edzője már a 4. percben időt kért. A debreceniek azonban tovább robogtak, a szolnokiak pedig hat percen keresztül voltak meddők támadásban (7. perc: 22-6).

A második negyedben fordulat következett be: „tisztes” távolságra jött fel a Szolnok. Moddy játéka visszaesett, helyette Manigat és Drenovac tartotta a DEAC-ot, de csak annyira, hogy hét pont előny megmaradjon a nagyszünetre.

Kiegyenlített játékot és kevés pontot hozott a harmadik negyed. Tóth nagy küzdelme a palánkok alatt, illetve Moody asszisztjai hathatósan segítették a hazaiakat, hogy lépéselőnyben maradjanak, de a meccs nyílt maradt a befejező játékrészre.

A DEAC káprázatos védekezéssel sokkolta a szolnokiakat a finisben, így a vendégek minden erőfeszítésük ellenére sem tudtak felzárkózni. Hiába kért időt a szolnoki mester, a debreceniek kemény, de szabályos védőmunkája ellen nem volt mit tenni. Egy perccel a vége előtt Moody triplája már azt jelentette, hogy biztosan megvan a debreceni gőzelem.

A DEAC két vereség után tudott ismét sikeres lenni, és pozitív irányba terelte a mérlegét.

Férfi kosárlabda NB I., alapszakasz
DEAC-Szolnoki Olajbányász 81-68 (28-14, 17-24, 20-18, 16-12)
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 1000 néző.
DEAC: Moody 21/9, Somogyi 2, Harrison 10, Drenovac 17/9, Tóth Á. 13. Csere: Manigat 10/6, Bognár 4, Polyák -, Omenaka 4.
Szolnok: Jones 9, Kovács P. -, Tucker 15/9, Krisztics 4, Tóth N. -. Csere: Cakarun 19, Rudner 2, Price 12/3, Juhos 5/3, Csák -.
DEACSzolnok

Szóljon hozzá!

Hirdetés