Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kíméletlen debreceni bosszú Fehérváron

| 2021. 05. 12. | 21:30:00
Újabb bajnoki pontok a zsebben, jöhet a Magyar Kupa négyesdöntője!
Kíméletlen debreceni bosszú Fehérváron
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

33-20-ra verte a DVSC Schaeffler az Alba Fehérvár KC együttesét az elsőosztályú női kézilabda bajnokság május 12-i játéknapján a Köfém Sportcsarnokban. Kudor Kitti Lokija ezzel keményen visszavágott a februári hidegzuhanyért, amikor is a székesfehérváriak – meglepetésre – a Hódosban győzték le a debrecenieket, nagyban hozzájárulva Köstner Vilmos menesztéséhez. 

Egyszer elég volt legyőzni Kovácsékat

Soha rosszabb indítást: a Csapó – Vantara-Kelemen, Hornyák, Vámos, Tóvizi, Kovács, Arany felállásban kezdő DVSC állva hagyta a kulcsjátékos Afentalert ezúttal nélkülöző hazaiakat, és már a nyolcadik percben hat góllal vezetett (1-7). A debreceni Kovácsot képtelenek voltak tartani a fehérváriak, akik támadásban sem voltak azonos fordulatszámon a piros-fehérekkel. Említett jobbátlövő test mellőli bombáját követően nem nőtt, de nem is csökkent a különbség; Hornyáknak szinte egymás után két saját térfeles ívelése jött ki a kapufáról, szerencsére a másodikat a lelkiismeretes Arany bekotorta. 

A félidő derekán a nagy akarás a felek részéről inkább nyögéssel járt, technikai hibák, eladott labdák, góltalan percek következtek. A holtpontról az Alba hajszálnyit korábban mozdult el, de Jelena Despotovic lépéshibáit, könnyelmű passzait Karsten egy tempólövéssel, majd Kovács futtából, talpról orvosolta irigylésre méltó természetességgel. A fiatal debreceni balszélső, Petrus szintén nagyszerű, az utolsó pillanatban eleresztett, felső sarkos góllal szállt be, így vitathatatlan maradt a DVSC-dominancia (11-18), 30. perc).

A második félidőben az Alba mindent megtett a zárkózásért, a 41. percben Triscsuk találatával négy gólra jöttek fel, de ez volt a maximum. A gyengébb kerettel rendelkező vendéglátók kifulladtak, míg a Lokinak egyre jobban összejöttek a befejezések. Az Aranyt váltó Bánfai gyors egymásutánban kétszer mattolta a februári debreceni mérkőzésen kiválóan védő Dányi Bernadettet, majd újra Petrus, utána pedig az ismét elnyűhetetlen Vámos növelte a DVSC-gólok számát (18-26, 47. perc). Az utolsó felvonásra tehát megnyugtató előnnyel fordultak rá Kudor Kittiék. A vezetőedző nem is félt változtatni, így Csernyánszki megkapta a karmesteri pálcát az utolsó tíz percre Vámostól. Az aggilis tinédzser rögtön át is tört az Alba-védelmen (a megítélt hetest Karsten értékesítette), majd egy szabályosnak tűnő góltól fosztották meg a bírók, akik belemenést láttak nála.

A végjátékra igazából rányomta a bélyegét, hogy a mérkőzés eldőlt; a fehérvári védekezés szétesését a Loki még ki-kihasználgatta, a német válogatott Giegerich – a második harminc perben ő állt a debreceni kapuban – pedig végképp őrületbe kergette Gerháthékat azzal, hogy 38 százalékkal hárította a lövéseket. 

A DVSC az Alba elleni sikert követően Veszprém felé veszik az irányt, ahol május 15-én a Kisvárda ellen kiharcolhatja a Magyar Kupa döntőjében való szereplést.

MESTERMÉRLEG
Józsa Krisztián: – Megérdemelt győzelmet aratott a Debrecen, a játék minden elemében felülmúlt minket Rengeteg problémával küzdünk, most jönnek a fontos meccseink, de nehéz ezt a találkozót értékelni; sem támadásban, sem védekezésben nem találtam pozitívumot. A folytatásban tűzbe kell mennünk minden pontért!
Kudor Kitti: – Örülök, hogy a csapat azt az arcát mutatta, amit építgetünk. A védekezésünk ezúttal nagyon rendben volt, fontos volt, hogy a meccs elején agresszív attitűdöt mutattatunk. Nagyon fontos volt a kupa négyes döntője előtt, hogy itt jól teljesítsünk. Jó volt a kapusteljesítmény, csak a második félidő eleje miatt lehetetek elégedetlen, de ekkor sebességet tudtunk váltani. Örülök, hogy mindenki játéklehetőséget kapott, s hogy visszakaptam a csapattól azt, amit vártam.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Két óra alatt kétszer bukott le a részeg férfi Debrecenben
Két óra alatt kétszer bukott le a részeg férfi Debrecenben
Tetemes mennyiségű alkohol volt a szervezetében.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.