Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Simán elverték a Fehérvárt Debrecenben 

| 2021. 02. 19. | 19:31:00
Megvan a továbbjutás a Magyar Kupában.
Simán elverték a Fehérvárt Debrecenben 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

37-33-ra győzött a DVSC Schaeffler az Alba-Fehérvár együttese ellen a Magyar Kupában; mivel a továbbjutás a szabályok szerint egy mérkőzésen dől el, a debreceniek jutottak az ötödik fordulóba.

A kupa negyeddöntőjének mezőnyében a Loki mellett a Győr, az FTC, az Érd, a Kisvárda, a Siófok, valamint az MTK–Mosonmagyaróvár és Budaörs–Vác párosítások továbbjutói szerepelnek majd.

Giegerich – Vantara-Kelemen, Hornyák, Vámos, Bordás, Kovács, Arany összeállításban kezdte a február 19-i mérkőzést a Hódosban a DVSC, Dányi – Szabó-Májer, Afentaler, Triscsuk, Varga, Gerháth, Szarka nézett velük farkasszemet. Rögtön az elején a szívükhöz kaphattak a hazaiak, a csapat egyik kulcsjátékosa, Kovács Anna térde sérült meg egy betörés során, a jobbátlövő nem is állt vissza (nem érezte stabilnak a lábát információink szerint). Nem enyhítette a rossz hírt, de annak legalább örülhettünk, hogy Elke Karsten immár bevethető volt – a belső játékos ősz óta nem lépett pályára sérülés miatt.

Kiegyenlített játékot hozott az első húsz perc; a Loki védelmének elsősorban azok a középtávoli vendég lövések adták fel a leckét, amelyek egy-egy hosszabbra nyúló Alba-támadás végén is menetrendszerúen megérkeztek (Gerháthra felkészültek Kösner Vilmosék, ellenben Afentalert nem mindig tudták feltartóztatni). A másik oldalon Vámos és Despotovic rácselezései okoztak problémát, de Arany is gőlerősnek bizonyult a jobbszélen. A 20. perc után magasabb fokzatba kapcsolt a DVSC; a javuló védekezésnek köszönhetően többször sikerült megkontrázni Triscsukékat, így a félidőre ötgólos előnybe került a Loki. 

A második játékrészben nyomasztó fölénybe került a DVSC, csapatként és egyéni megmozdulásokban is a vendégek fölé kerekedtek. E kettő rendkívül visszavetette a már tízgólos hátrányt is elszenvedő Alba teljesítményét, egyszerűen nem tudtak lépést tartani a revansvágytól is fűtött debreceniekkel, akiknél ezúttal a fiatalok (Petrus, Csernyánszki, Vámosi, Torda) is szerepet kaptak. A 16 éves irányító, Csernyánszki Liliána különösen dicsérendő a bátor játékért. Villámgyors testcselek révén két gyors góllal lépett a mérkőzésbe, majd egy test mellőli bombával a szűkös számú közönséget is tapsra bírta. A sok csere miatt a végére ziláltá vált és valamelyest összeesett a debreceniek játéka, de a győzelem nem forgott veszélyben.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Jól játszott a csapat, csak a hajrában volt egy rosszabb periódusunk, amikor már alaposan felforgatott összetételben voltunk a pályán. Tudtuk, hogy a kupában a győzelem a lényeg, a különbség nem számít. A védekezésünk javult valamit, sajnos a kapusteljesítmény még hagyott kívánni valót maga után.
Józsa Krisztián: – Tudtuk, hogy ez más mérkőzés lesz, mint a két héttel ezelőtti, a DVSC most jobban játszott és teljesen megérdemelten lépett tovább a kupában. A védekezésünk ezúttal nem volt hatékony, ennyi kapott góllal sehol sem lehet nyerni. Sajnos a második félidő közepén lélekben elengedte a csapat a meccset, a hajrában már csak kozmetikázni tudtunk az eredményen.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
A Bem tér megújítására is pályázik Debrecen
A közgyűlés igent mondott, jöhet a papírmunka.
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.