Hirdetés

Adóssága van a Debrecennek a Balaton-parti várossal szemben

Cívishír

2020.01.14. 11:14

Adóssága van a Debrecennek a Balaton-parti várossal szemben
Tóvizi Petra, a Loki válogatott beállója a tavaly januári mérkőzésen

Despotovic és Vámos nélkül kell megoldani az összetett feladatot.

Hirdetés

Az EHF-Kupa bajnokát, a Siófok KC együttesét fogadja január 15-én hazai bajnoki mérkőzésen a DVSC Schaeffler a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. Bár szombaton mindkét gárdának fellépése van a második számú nemzetközi kupában, a szerdán, 18 órakor kezdődő összecsapás vérre megy: a Siófoknak a BL-indulást jelentő második helyért, a Lokinak a dobogóért kell hajtania. A debreceniek esetében mondhatnánk persze, hogy már az ötödik hellyel is teljesül a szezon egyik fő célja (a nemzetközi szereplés újbóli kivívása), de a piros-fehérekben mintha több mocorogna annál, mint hogy beérjék a tutival.

A Siófok az elmúlt szezonban a Balaton-parti városban megalázó, 35-18-as vereséget mért az akkor még a Pål Oldrup Jensen iránította debreceniekre, de a norvég mester helyét átvevő Köstner Vilmossal is simán (25-31) kikaptak a piros-fehérek a Hódosban. Az igazság kedvéért tegyük hozzá, Köstner nem sokkal korábban vette át a csapatot, amelyik azóta komoly változásokon esett át a keze alatt mind összetételében, mind szellemiségében. Ha a debreceniek erre a két vereségre gondolnak, a tabellára sem kell tekinteniük, máris komoly revansvágy fűtheti őket.

Hiába erősebb papíron a külföldi válogatottak sorát felvonultató Siófok, a mostani helyzetet pro és kontra kiszámíthatatlanná teszik a mindkét klubot sújtó sérülések. A hazaiaknál az egyik legmeghatározóbb játékos, Jelena Despotovic még a január 4-i törökországi szereplésen szenvedett hüvelykujjsérülést, a balátlövő gyógyulása 4-5 hetet vesz igénybe, a hiánya nyilvánvaló. Az immár felnőtt válogatt Vámos Petrának a térde sérült meg. Folyamatos tesztelés és gyógytorna mellett – úgy tudjuk – a szakmai stáb nem kívánja kockáztatni a 19 éves belső játékos egészségét. A cseh Banik Most ellen Petrus Mirtill is hiányzott, a balszélső hétfőn edzett, szerdáig eldől, nevezik-e a találkozóra.

A Siófoknál a legfőbb problémát az irányítók sérülése jelentheti, már ha a francia Gnonsiane Niombla és a spanyol Nerea Pena sem lesz bevethető. Márpedig mindketten kihagyták a hétvégi, siófoki győzelmet hozó EHF-mérkőzést (a Magura Cisnadiét verték 31-23-ra). Akkor balátlövőből sem álltak jól, hiszen sem Andrea Kobetic, sem Kjerstin Solas nem utazhatott. Mazák-Németh Csilla (jobbátlövő) egészen biztosan nem lép pályára Debrecenben, hiszen keresztszalag-szakadást szenvedett a napokban.

Tavaly januárban a Hódosban Estelle Nze Minko és Mireya Gonzalez megállítása sem sikerült a Lokinak. Előbbi azóta Győrben, utóbbi a romániai Vâlceában kézilabdázik. S ugyan a vendégek remek játékosokkal pótolták a két távozót, a támadójátékukon nyomot hagy a francia és a spanyol válogatott hiánya. Reméljük, ez Debrecenben is meglátszik majd!

RaL

Szóljon hozzá!

Hirdetés