Hirdetés

Hirdetés

Sima vereséget szenvedtek a debreceniek a BL-győztes otthonában

Cívishír

2019.11.12. 19:30

Sima vereséget szenvedtek a debreceniek a BL-győztes otthonában
Stine Oftedal emelkedik, Tóvizi Petra arcáról leolvasható, hogy mennyire irigyli a kapusát… (Fotó: Győri Audi ETO / Facebook)

Nyolcgólos különbség a végén.

Hirdetés

Hirdetés

36-28-ra kikapott a DVSC Schaeffler a Győri Audi ETO KC-tól az Audi Arénában a K&H női kézilabda liga november 12-i játéknapján.

Rémálmainkban se jöjjön elő a győri kezdés, hat perc játék után 7-0-át mutatott az eredményjelző. Kovács Annák képtelenek voltak rést találni a hazai pajzsfalon, s ha legalább ellőni sikerült Brattsették mellett, még mindig ott volt a világ legjobb kapusa, a muskétagolyót a fogaival elkapni képes Leynaud. A francia hálóőr mindjárt hárította is az első három Loki-lövést. Az elhaló debreceni támadásokból aztán egymás után rohanták le a pislogó piros-fehéreket…

A mieink bő tíz perc után kezdtek életjeleket mutatni, már ha a szürke után a falfehér annak számít. Ahogy a biztos előny birtokában visszavett a Győr, úgy lett színesebb az alapcsapatát (Vantara-Kelemen, Despotovic, Bulath, Tóvizi, Kovács, Varsányi mezőnyben, Triffa a kapuban) pályára küldő DVSC játéka, az első negyedóra végén a nulla helyett már nyolc gól állt a vendégek neve mellett a kijelzőn, igaz, a bajnok sem spórolt (13-8, 16. perc).

Az alacsonyabb sebességi fokozatban haladó Audival nagyjából a Lokomotív is tudta tartani a lépést, reménykedve abban, hogy a 20-13-al záruló első félidőt egy jobb kezdés követi a szünet után.

Fordulás után sem pörgött fel nagyon a Győr, miközben a cseréken látszott, hogy Köstner Vilmos nem akarja agyonhajszolni a legjobbjait a szombaton Jagodinában vívandó, az EHF-csoportkörről döntő mérkőzés előtt. Merthogy a szívünk Bordás Rékáéké, ám Nze-Minkóék fölénye ezen az estén olyan egyértelmű volt, hogy értelmetlen lett volna kizsigerelni Bulathot és társait abban a reményben, hogy hátha sikerül négy gólra zárkózni…

De az öt az megvolt!

A 42. percben Vantara-Kelemen mívesen pattintott a rövidbe (26-20), majd a Japánban rendezendő világbajnokságra is jegyet váltó Vámos fordult le és robogott el megállíthatatlanul (27-21, 43 perc). Egy perccel később Bordás szerzett gólt beállóból (27-22). Az ötgólos különség volt a „legszűkebb”, utoljára egy Kovács-góllal és Oguntoye védések sorával tudtuk tartani ezt a differenciát.

Majd pá, aranyom, pá, a tündéri gyilkos, Oftedal beverte saját maga nyolcadik szögét a koporsónkba, s jöttek sorban a társai egy-egy kalapácsütéssel.

Az utolsó negyedóra legjobbja a Győr magyar kapusa, Kiss Éva volt, aki ellen 20 másodperc alatt Tóvizi, Borgyos és Vámos is hiába próbálkozott. A második félidőben valójában az volt a legjobb, hogy Köstner Vilmos az összes játékosát pályára küldte, volt olyan periódus, amikor a fenn lévő hölgyek között Tóvizi volt a legidősebb a maga teljes 20 esztendejével. Emeljük ki a 3 gólig jutó – 19 éves – Arany Rebekát, de a felnőttkorba csak november 14-én lépő Petrus Mirtill is megérdemelte a játékperceket a kézilabda kisalföldi szentélyében.

Ez volt a realitás. Most szombatig jöhet az álmodozás az EHF-csoportkörről, hogy aztán egy jól sikerülő visszavágó eredményeként valósággá válhasson. Hajrá, lányok!

K&H női kézilabda liga
Győri Audi ETO KC – DVSC Schaeffler 36-28 (20-13)
Győr, játékvezetők: Medve, Südi.
Győr: Kiss, Leynaud (kapusok), Bódi 2, Brattset 1, Bulatovic 1, Edwige 1, Faluvégi, Fodor 2, Görbicz 2, Hansen 6, Knedlikova 3, Kurtovic 1 (1), Nze-Minko 7, Oftedal 8, Puhalák 2. Edző: Danyi Gábor.
Debrecen: Oguntoye, Szabó, Triffa (kapusok), Arany 3, Bordás 3, Borgyos, Bulath 2 (2), Despotovic 4, Karsten 2, Kovács 4, Petrus, Poczetnyik, Tóvizi 2, Vámos 4, Vantara-Kelemen 3, Varsányi 1. Edző: Köstner Vilmos.
Kiállítások: 8, ill. 4.
Hétméteresek: 5/1, ill. 3/2.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: Összességében az első hét perc sem volt véletlen, az első félidőben a védekezésünk is faultok nélkül zajlott, érvényesülni tudott a lábmunkából adódó különbség. Sokszor azonban úgy érzem, megmutattuk, hogy miért szerepeltünk jól az őszi szezon nagy részében. Voltak kifejezetten szép, dinamikus támadásaink, és igyekeztünk védekezésben is felvenni velük a versenyt. Nem vallottunk szégyent. Szeretnék gratulálni a Győrnek az őszi szereplésükhöz, és további sok sikert!
Danyi Gábor: A mérkőzés kezdése megadta az alaphangot, a vendég együttes kissé megilletődötten kezdett. A folytatásban abszolút kiegyenlített volt a játék, próbáltam figyelni arra, hogy mindenkinek megfelelő mennyiségű játéklehetőséget tudjak adni. Nagyon dinamikusan és jó tempóban játszott az ellenfelünk, amikor pedig a debreceni fiatalok voltak pályán, nagyon szívet melengető érzés volt. Nagyon sok sikert kívánok a Debrecennek a nemzetközi szereplésükhöz!

RaL

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.