Elkapta a németeket a Debrecen – FOTÓK

Cívishír

2019.10.12. 20:31

Elkapta a németeket a Debrecen – FOTÓK
Despotovic 6 góllal zárt (Fotók: Fogarasi Renáta)

Nyolcgólos előny a kupavisszavágóra.

Hirdetés

35-27-re legyőzte a DVSC Schaeffler a TSV Bayer-Werkselfen együttesét az EHF-kupa első, október 12-i debreceni mérkőzésén.

Az alapításának 25. évfordulóját ünnepelő ultacsoport, a Szívtiprók egész lelátós koreográfiája és a szokásosnál is hangosabb buzdítás nagyszerű atmoszférát teremtett a Loki nemzetközi kupaszereplésének megkezdéséhez. Ami azonban nem egészen úgy indult, ahogy számítottunk rá. Nem feltétlenül azért, mert a németek folyamatosan válaszolni tudtak a debreceni gólokra, sőt olykor előnybe is kerültek.

Hanem mert úgy tűnt, a csapat nem egészen arra a Bayer-támadójátékra készült, mint amivel a pályán szembesült. Ez azért volt meglepő, mert az eddig fantasztikus bajnoki szériát futó gárda sikerének egyik kulcsa éppen a taktikai felkészültségben keresendő.

A debreceni fal ugyan most is stabilan állt, ám Huberék középtávoli lövésekkel rendre lehetetlen helyzetbe hozták a kapuban Triffát. Így hiába szerzett bő tíz perccel a kezdés után már 9 gólt a hazai csapat, a vendégek ugyanennyit dobtak.

Isten éltesse a Szívtiprókat! Ismét nagyszerű hangulatot teremtettek

A 15. percben végre sikerült kétgólos előnyt kicsikarni Varsányi révén a jobbszélről (11-9), illetve Karnikkal és Bordással a védekezés is javult. Ám miután Vámost kissé szigorúan kiszórták 2 percre egy labdáért folytatott harc során, újra feljött a Bayer. A 20. percben a junior válogatott méltó bosszút állt, amikor emberrel a nyakán is eredményesen tört be (13-10). Előtte a Loki argentin válogatottja, Elke Karsten javította szemfülesen a saját rossz lövését: beugorva szedte fel és lőtte vissza a kifelé csorgó játékszert a hálóba.

Elke Karsten lövését védte a Kurzke, de a Loki dél-amerikai játékosa ismételt…

Nem elég, hogy a vendégek foggal-körömmel harcoltak, a 25. percben a játékvezetők is fenéken billentették a mieinket: Karnikkal ütközött a levegőben egy német szabálytalanul, a sípszó azonban néma maradt. A Bayer köszönte, a debreceni kapuig szaladt az így megszerzett labdával (14-12, 25. perc). A bírók érzékelhették a hibát, mert a következő magyar támadásnál azonnal két percet adtak egy Kovács Anna elleni szabálytalanságért, ami nem volt szép, de szándékos se olyan nagyon. 
Despotovic ugyan dobott még egy bődületesen nagy gólt kilencről, mégis 16-15 állt az eredményjelzőn az első 30 perc után.

A sokgólos gyözelem megtévesztő: nagyon is küzdelmes mérkőzésen van túl a csapat

Gyorstalpaló a szünetben

A második játékrész úgy kezdődött, mintha csak alátámasztani akarná a cikk elején írottakat. Ezúttal már egy olyan DVSC-t láthattunk, amelyik pontosan tudta, hogyan húzza ki az észak-rajna-vesztfáliaik méregfogát. Tíz perc alatt ötgólos előnybe került a Loki, amelyik elől és hátul is meglépett pár változtatást. Így például Kovács Anna rágyorsításaival nem nagyon tudott mit kezdeni a német védelem, a jobbátlövő megmozdulásai teret nyitottak a falon, sorban potyogtak a gólok. Vantara-Kelemen találatával a balszélről 22-17-re, Arany jobb oldali ejtésével pedig már 25-19-re (41. perc) módosult az eredmény. 27-19-nél Kovács felszabadultan, mosolyogva pacsizott Tóvizivel egy betörést követően. A 47. percben pedig 30-20-as állásnál a közönség Goethe nyelvén (ein, zwei, drei…) számolt rá a harmadik idejüket is kikérő vendégekre. Ült a zrika.

Emeljük ki a két irányító, a veterán Bulath és a feleannyi idős tini, Vámos teljesítményét: kulcsszerepük volt a fordulatban, miként Kovács és Despotovic is okoz majd pár álmatlan éjszakát a visszavágó előtt az ellenfélnek.
Olyan jellemző: Vámost erőnek erejével sem sikerül megállítani; első nemzetközi meccsére is büszke lehet a Loki belső játékosa – mi büszkék vagyunk rá!

Bár tizenegy is volt közte, az utolsó periódus a németeknek jött össze jobban. Ehhez kellett, hogy Karnikot megint csak túlzó szigorúsággal leküldjék két percre a labda sípszó utáni eldobásáért, jól lehet a hangzavar a jobbátlövő mentségére szolgált.  

35-27 lett a vége, megdolgozott a jókora előnyért a Debrecen, ám kint sem lesz könnyű. De legalább már tudjuk, mire számíthatunk. Visszavágó október 19-én Leverkusenben!

A legjobbak között volt Bulath Anita
Női EHF-kupa, 2. forduló, 1. mérkőzés:
DVSC-Scheffler – TSV Bayer 04 Werkselfen (német) 35-27 (16-15)
Debrecen, játékvezetők: Antashev, Musatov (oroszok)
DVSC: Szabó D., Triffa (kapusok), Arany 1, Bordás 1, Bulath 7, Despotovic 6, Karnik, Karsten 1, Kovács A. 6, Petrus, Poczetnyik, Szabó P., Tóvizi 3, Vámos 3, Vantara-Kelemen 3, Varsányi 4. Edző: Köstner Vilmos
Bayer: Fehr, Kurzke (kapusok), Adams 1, Bruggeman, Einarsdottir 5, Huber 6, Jurgutyte 2, Kinlend 2, E. Rode, Je. Rode 4, Jo. Rode 2, Seidel 2, Souza, Thomaier, Zschocke 3. Edző: Robert Nijdam
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5 

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Sokkal jobb teljesítményt nyújtott a Leverkusen, mint amire a felvételek alapján számítottunk! A támadójátékunkkal az első félidőben is elégedett voltam, de a második félidőben minden tekintetben jobban játszottunk. Ehhez kellett az is, hogy a szerdai érdi bajnokinkon megfelelően tudtam rotálni a csapatot.
Robert Nijdam: – Ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a Debrecen, amely a második félidőben hatalmas iramot diktált. Nagyon várjuk a visszavágót, szeretnénk újra egy jó meccset játszani a magyar csapat ellen.

Ratalics László

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés