Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hihetetlen Loki-bravúr az FTC ellen!

| 2019. 09. 10. | 21:27:00
Végig rendkívül kiélezett találkozót láthatott a közönség.
Hihetetlen Loki-bravúr az FTC ellen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

30-30-as döntetlent ért el a DVSC Schaeffler az FTC-Rail Cargo Hungaria együttese ellen a K&H női kézilabda ligában. 

A Loki minden tekintetben dicsérendő, támadásban és védekezésben is rendkívülit nyújtott a csapat a Ferencváros otthonában a szeptember 10-i találkozón. Fél perccel a vége előtt még győzelemre álltunk, de emiatt ne legyen keserű a szánk íze. A világon nem sok gárda tudja megakadályozni lerohanásokban annyira a Fradit hazai pályán, mint a piros-fehérek tették kedd este. Ehhez az egyik kulcsot a pontos, kevés labdavesztéssel járó játék jelentette. Sokatmondó, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség honlapja úgy fogalmaz, megküzdött a döntetlenért az FTC. Nos, igen.

Nem túlgondolni – csinálni

Az első 5 perc egyetlen gólt, ám annál koncentráltabb védekezést hozott a felek részéről, a Loki nagy elánnal ment bele a meccsbe, de a befejezések nem voltak jók. A következő percekben már a Fradi hálóját is sikerült megzörgetni, Jelena Despotovic után Tóvizi fordult be higgadtan, majd Bulath és Jeca találataival sikerült 5-5-re alakítani az eredményt (12. perc).

Az első félidő derekán úgy tűnt, nem fogunk egyszerre boldogulni Háfrával és Klujberrel, a zöld-fehérek két ifjú titánja húzta a hazaiakat, miközben Pásztor középen, Bíró pedig a kapuban védekezett, védett jól. Egy kihagyás elég volt, hogy szétessen a tolódás, a Fradi pedig megtalálja a rést. 9-6-ra elmentek (18. perc) és 49 másodperccel az első félidő lefújása előtt is háromgólos volt a különbség. 

De egyszerre volt megnyugtató, örömteli és büszkeség látni, hogy a DVSC pillanatokra sem tört meg: űzte, hajtotta ellenfelét és a tini Vámos Petra beállásával fokozni is tudta a nyomást a Fradin.

Bulath egyre jobban felvette Klujber mozgását, miközben jól tüzelt lábról, Háfrát pedig szívós munkával sikerült rendre kiszorítani lőtávból. „Buliék” mellett a cserepadról beszálló Karsten, Bordás és Arany szintén eredményes tudott lenni. A Loki agresszív védekezése még mindig nem lett volna elég, ha nincs Triffa Ágnes, aki nagyszerű ütemérzékkel mozdult ki ziccerekben. A kemény csapatmunkának köszönhetően csak kétgólos hátrányban volt a DVSC a szünetben.

Látva, hogy a fővárosiak puhábbak a megszokottnál, 25 perc után mintha elkönyvelték volna a győzelmet, hihettük, hogy akár szorosabb mérkőzés is lehet belőle.

Előnyben a Fradi-arénában

Aki bizakodott, nem alap nélkül tette: a 32. percben átvette a vezetést a Loki, nagyon nekimentek a hölgyek Kovacsicséknak!

Addig sem volt rossz meccs, de utána olyan kiélezetté vált a küzdelem, hogy szinte percről percre szorult ki a levegő az Elek Gyula Arénából és költözött a helyére a pánikszerű vagy éppen diadalmas zihálás.  Az izgalmakról csak annyit még, hogy a 31. perctől kezdve mindössze egyetlen egyszer volt kettő közte, a fennmaradó időben egál vagy minimális előny, hátrány tudatában rohantak a csapatok.

A 40. percben 19-18-ra éppen a ferencvárosiak vezettek, miután Klujber révén kihasználták egy emberelőnyös helyzetüket, illetve egy büntetőt. A Loki jobbátlövője, Karnik Szabina szabálytalankodott csúnyán Klivinyivel szemben, az MTK-tól most igazolt játékosnak már volt egy „nagyon necces” megmozdulása az első félidőben. Akkor Schatzl karját kapta el a levegőben, amiért többen pirosat reklamáltak a lelátón. De jó dolgok is történtek a kétperces kiállítás előtt. Így az ezúttal kevesebbet, de nagyon pontosan lövő Kovács Anna két szépséges bombagólját a hazai nézők is irigyelhették, s bosszankodhattak a vendégek masszív védekezésén.

A Fradi sztárja, Háfra Noémi 5 gólig jutott, de gyorsan összeszedett két 2 perces kiállítást, ami visszafogta a teljesítményét

Az 51. percben Bulath elhajlásból verte be jobb alsóba (24-24), ő és a nagy kezdősebességgel megáldott, több 2 perces büntetést kiharcoló Vámos Petra különösen veszélyesek voltak.

Az utolsó 10 percben a DVSC hatszor vezetett, a Fradi pedig hatszor hozta vissza egálra.

Az 57. percben 26-27-nél pechünkre éppen csak kifelé pattant a kapufáról a tinédzser balszélső, Petrus Mirtill lökete. Nem ezen múlott, miként ha nincs egy Despotovicsunk, aki egyetlen percen belül kétszer eredményes, talán mi futunk a döntetlen után a zöld-fehérek helyett. Mivel azonban Jeca előbb – passzív játék után – utolsó passzból, kényszerűen, 11 méterről felugorva lőtt bődületesen nagy gólt, majd a Fradi-fal szétnyílását használta ki habozás nélkül, 29-30 volt ide. 

Fél perccel jártunk ekkor a vége előtt, Elek Gábor időt kért. Az FTC-nek a következő roham során sajnos sikerült bevinni a találatot, miután Kovacsics szélre pattintott labdáját Schatzl ívesen berepülve eldobta a rövidet védő Triffa mellett. Az induló támadásból, amire csak néhány másodperc maradt, a DVSC már nem tudott eredményes lenni.

A közhelyek puffogtatását elkerülendő, inkább azt írtuk a mérkőzést megelőzően, hogy a realitások talaján maradva a pontszerzés sincs a kalapban a Fradi ellen. Az egy évvel ezelőtti DVSC-hez mérten a fejlődés már tavasszal is egyértelmű volt, viszont két bajnoki és a gyöngébb csapatok elleni felkészülési mérkőzések alapján nehéz volt eldönteni, valóban meg tudja-e tornáztatni a több klasszist a soraiban tudó Ferencvárost a Loki. Az Alba Fehérvár ellen a csapat már felvillantotta, hogy képes egészen kiemelkedő teljesítményre (utolsó negyedóra), ám előtte 45 percig döcögött a játék. Nem voltunk biztosak abban, hogy Kovács Anna nélkül ekkorát robbantott volna a csapat a végén. Most, az Elek Gyula Arénában a válogatott jobbátlövő is kellett a nagy sikernek nevezhető döntetlenhez, de a jó hír az, hogy a DVSC vérprofi csapatmunkával harcolta ki a pontot. Hogy nincs a kalapban a pontszerzés?! Akkor most jár az elismerő kalaplengetés!

MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: Először is köszönet a Debrecennek, hogy elfogadta a kérésünket és ma játszhattunk. Tudtuk, hogy egy küzdőképes, gyors kézilabdát játszó csapattal találkozunk. Elismerésem a DVSC-nek, rászolgált a döntetlenre, sőt, mi örülhetünk az egy pontnak.
Köstner Vilmos: Jól ismerem a Ferencvárost, s tudtam, ha megvalósítjuk, amit elterveztünk, akkor lehet esélyünk. Jól védekeztünk, elégedett lehetek a visszarendeződéssel és a támadójátékunkkal is. Két magyar fiatalokra építő csapat játszott élvezetes meccset. Büszke vagyok a csapatra, ez a pont még sokat érhet!

Ratalics László

TABELLA

1. FTC

4

3

1

127–102

+25 

7

2. Debrecen

3

2

1

93–76

+17 

5

3. Győr

2

2

60–46

+14 

4

4. Vác

2

2

60–49

+11 

4

5. Siófok

2

1

1

64–48

+16 

2

6. Dunaújváros

2

1

1

54–53

+1 

2

7. Érd

2

1

1

54–56

–2 

2

8. Fehérvár

2

1

1

51–57

–6 

2

9. Kisvárda

2

1

1

47–53

–6 

2

10. MTK

3

1

2

72–94

–22 

2

11. Mosonmagyaróvár

2

2

55–58

–3 

0

12. Békéscsaba

2

2

54–58

–4 

0

13. SZISE

2

2

46–66

–20 

0

14. Szombathely

2

2

44–65

–21 

0

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!