Hirdetés

Bemutatkoztak a közönségnek a DVSC új játékosai

Cívishír

2019.08.07. 22:13

Bemutatkoztak a közönségnek a DVSC új játékosai
Despotovic 6 gólt szerzett (Fotó: DVSC Schaeffler)

Sokkal jobb volt a Loki az MTK-nál; ez még nem a legmagasabb fordulatszám.

Hirdetés

31-22-re verte a DVSC Schaeffler az MTK együttesét felkészülési mérkőzésen a Hódosban; a debreceni hölgyek most először játszottak hazai közönség előtt, amióta júliusban visszatértek a munkába. Nincs jelentősége, de már Köstner Vilmossal a kispadon idehaza szintén kilencgólos bajnoki győzelmet aratott a Loki a fővárosi gárda ellen áprilisban.

A piros-fehéreknek ez volt a negyedik felkészülési mérkőzésük, de egyelőre nehéz messze menő következtetéseket levonni, hiszen az újonnan igazolt hölgyeknek sok-sok közös játékra lesz még szükségük. Így az argentin válogatott Elke Karsten szinte csak most csatlakozott, Vámos Petra pedig (Arany Rebekával és Szabó Dórával együtt) a junior Eb-n küzdött júliusban az elsőségért. Miként Tóvizi, Bordás és Karnik sem töltötte a csapattal a teljes felkészülést a válogatott edzőtábora miatt. 

De akkor a meccsről röviden.

Vantara-Kelemen, Despotovic, Bulath, Tóvizi, Kovács, Arany hatossal kezdtünk Oguntoyéval a kapuban. Első ránézésre is egészen erős kezdősor, amit a hölgyek negyedóra alatt igazoltak: ennyi idő kellett ahhoz, hogy hatgólos vezetésre tegyenek szert elsősorban a gyors, határozott védekezésnek köszönhetően, amivel eléggé elbizonytalanították a vendégeket. 

Aztán a Borgyos, Poczetnyik, Vámos, Bordás, Karnik, Petrus sornak már akadtak gondjai, amin Karsten sem segített, sőt. Zárkózni kezdett az MTK, a külső szemlélő számára alapvetően hiányzott az összeszokottság és az önbizalom, ami persze teljesen természetes, hiszen Karnikot leszámítva vagy nagyon fiatal, vagy új, vagy új és nagyon fiatal játékosokról van szó…

Ezzel együtt is látszott, hogy Karnik sokkal többet nyújthat, mint az eligazolt Punko: védekezésben jóval gyorsabb, fordulékonyabb, sokat kommunikált a társakkal, a lövésekre sem kell úgy rákészülnie, mint az orosznak (az átlövő a múlt idényben még éppen az MTK-ban szórta a gólokat). 

A beállásakor nagy tapsot kapó Vámos Petrának időre van szüksége, hogy kellő sebességgel olvassa a társak szándékát és szoknia kell az első osztályt. Bár már most sem lógott ki a gárdából, a csodavárás nyomasztó bír lenni, ráadásul szükségtelen; a NEKA-tól érkezett tinédzser felvállalta a kemény ütközéseket, támadásban pedig – érzésünk szerint – már az ősz végére leküzdi a gátlásai egy részét.

Elke Karsten esetében nem bocsátkoznánk ilyen jóslásokba. Ne feledjük, kontinenstornát játszott a nyáron, s úgy tűnt, az erőnléte elmarad a Loki játékosaiétól. Ráfér, hogy kissé acélosabbá váljon, itt jegyezzük meg, több hölgy mintha „áramvonalasabbnak” tűnne, mint tavasszal (neveket nem írunk). Azért Karsten így is szerzett két akciógólt egy büntető mellett.

Petrus, háromból kettő

A mérkőzésre visszatérve: a 15-11-es első félidő után a Loki hasonlóan kezdte a második játékrészt, de akkor Triffa állt a kapuba (jól védett, összesen nyolcszor). Az első tíz percben nagyjából kiegyenlített játék zajlott, ám utána annak ellenére fölénybe került a Loki, hogy délelőtt még kemény, 2 órás edzésen vettek részt a lányok. Kovács Anna és Karnik Szabina egyszerre is pályán voltak, előbbi kihúzódott a szélre, ami jó kis taktikai fegyvernek ígérkezik a következőkben. Kovács és Despotovic között mintha nagyot erősödött volna a játékkapcsolat, a magyar sokszor kereste a montenegróit, aki 6 góljával a legeredményesebb hazaiként zárt.

Szintén jegyezzük fel Poczetnyik szép átlövésgólját a bal oldalról, miként azt is, hogy a 2001-es születésű debütáns, Petrus Mirtill három lehetőségéből két gólt ért el szélről. 

Ami kifogásolható, hogy az MTK-s Horváth Dóra a vége előtt 4 perccel a derekánál fogva, olyan erővel rántotta le a robogó Tóvizi Petrát a félpályánál, ami a rögbiben tök jó, a kézilabdában viszont piros járna érte. Sérülés lehetett volna a megmozdulásból. 

Összességében biztató, hogy egy éppen újjáalakuló Debrecen olyan arányban verte ellenfelét, mint a korábbi, összeszokottabb gárda. 

A folytatásban a csapat Békéscsabán lép fel augusztus 9-én. Debrecenben négy nappal később láthatjuk őket újra, akkor a Főnixben, ahol újra a Békés megyeiekkel meccselnek.

RaL

Felkészülési mérkőzés

DVSC Schaeffler – MTK 31–22 (15–11)
Debrecen 500 néző. V: Héjjas, Kránitz
DVSC: Oguntoye – Arany 1, Kovács 2, Tóvizi 4, Despotovic 6, Bulath 2 (1), Vantara-Kelemen 2. Csere: Triffa, Szabó D. (kapusok), Vámos P. 1, Borgyos 2, Karnik 3, Karsten 3 (1), Bordás 2, Petrus 2,  Poczetnyik 1
MTK: Suba – Dávid-Azari 1, Mihályffy 1, Tóth E. 4 (2), Dakos, Gerháth 3, Fekete. Csere: Sági (kapus), Szabados G., Pál T. 9 (2), Sallai N. 1, Szöllősi-Zácsik 1, Zsiborás, Juhász 1, Horváth D.,
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 7/5

Szóljon hozzá!

Hirdetés