Hirdetés

Hirdetés

Indul a harc! Mindent bele, Debrecen!

2019.09.11. 16:11

Indul a harc! Mindent bele, Debrecen!
(Fotó: mjsz.hu)

Az előzőnél is kiegyenlítettebb és színvonalasabb küzdelmet ígérnek a résztvevők.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság, az Erste Liga 2019/20-as szezonja szeptember 13-án kezdődik. Ennek apropóján tartottak sajtótájékoztatót Budapesten, amelyen a ligaelnök Szőke Álmos és az alelnök Szabados Richárd mellett valamennyi klub képviseltette magát.

A DEAC-tól Fodor András szakosztályvezető vett részt az eseményen, és arról beszélt, azt tervezik, hogy megismételjék a tavalyi eredményeket, a felsőházba, majd a rájátszásba kerüljenek.

Sokat dolgoztunk azért, hogy idén is jó csapatunk legyen, és újabb telt házakat szeretnénk a csarnokunkban

– mondta a szövetség közleménye szerint a debreceni klub első embere, aki Berta Ákos csapatkapitánnyal képviselte a hajdúságiakat a fővárosi eseményen.

Elöljáróban a bajnokságról annyit érdemes tudni, hogy tíz csapat vág neki a 2019/20-as szezonnak, amely a várakozások szerint az előzőnél is kiegyenlítettebb és színvonalasabb lesz.

A csapatok az alapszakaszban négyszer találkoznak egymással, kétszer otthon, kétszer idegenben.

Az alapszakasz 2020. január 17-én zárul a tervek szerint. Az első öt helyezett a középszakasz felsőházában, az utolsó öt az alsóházban folytatja. Ez az etap 2020. január 21-től február 19-ig tart. A rájátszás a negyeddöntőkkel február 22-én indul, minden párharc négy nyert meccsig tart.

Az M4 Sport továbbra is minden hétfőn közvetít találkozókat a bajnokságból.

A DEAC szeptember 15-én, vasárnap este 18.30-tól a Fehérvári Titánok ellen mutatkozik be hazai pályán, majd másnap, hétfőn a tavaszi negyeddöntőben drámai küzdelemben búcsúztatott Gyergyószentmiklóst fogadja.

Az Erste Liga 2019-2020-as szezonjának résztvevői:
ASC Corona Brassó
DEAC
Dunaújvárosi Acélbikák
Fehérvári Titánok
FTC-Telekom
Hokiklub Budapest
Gyergyói HK
SC Csíkszereda
UTE
Schiller-Vasas HC
jégkorongDEACErste Liga

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.