Hirdetés

Debreceniek is nekifeszülnek az amerikaiaknak

jegkorongblog.hu, deacjegkorong.hu

2019.07.17. 12:48

Debreceniek is nekifeszülnek az amerikaiaknak
Kozma Ferenc (Fotó: deacjegkorong.hu)

A világ legjobbjai ellen nem lesz könnyű helytállni.

Hirdetés

Vas Márton szövetségi keretet hirdetett az augusztus 1-jei Magyarország U20–Egyesült Államok U18 jégkorong-mérkőzésre. A magyar együttesben helyet kapott a DEAC ifjú cerberusa, Gönczi Lajos, illetve csatára, Kozma Ferenc is.

Gönczi Lajos       (Fotó: DHK)

A decemberi divízió 1/B csoportos junior-világbajnokságra készülő magyar válogatott nem először csap össze a világ legjobb ifistáival. Az Egyesült Államok U18-asai hazánkban edzőtáboroznak, és immár hagyományos módon játszanak egy mérkőzést is a mieinkkel. Ugyanígy U20–U18 találkozókat rendeztek 2016-ban és 2017-ben is, előbb 4-1-re, majd 4-2-re nyertek a tengerentúliak, akik most sem ígérkeznek könnyű ellenfélnek. A magyar juniorválogatott 3 napos edzőtáborral hangol a mérkőzésre.

A debreceni születésű, 19 éves kapuvédő, Gönczi Lajos a DHK kötelékében sajátította el a hoki alapjait. Az elmúlt szezonban 20 találkozón védte a junior csapat hálóját az osztrák junior bajnokságban. Harmadik kapusként került be a felnőtt csapat keretébe, „élesben” öt mérkőzésen jutott szerephez és szépen helytállt a nehéz pillanatokban is. Jó karakterű, bátor kapuvédő, aki újra bizonyíthat majd, úgy a junior, mint a felnőtt bajnokságban.

A 18 éves Kozma Ferenc a DHK saját nevelésű játékosa, aki már korán megmutatta kiemelkedő képességeit. A fiatal játékos magától értetődő természetességgel illeszkedett be a felnőtt csapatba, kétség sem fért ahhoz, hogy helye van az Erste Ligában. 29 meccsen öltözött az egyetemi csapat szerelésébe és a bizalmat 6 gólpasszal hálálta meg. A Divízió 1/B- csoportos ifi világbajnokságon a magyar csapat kapitányaként szerepelt.

A keretnek tagja még a szintén debreceni Rácz Kristóf, aki a következő szezonnnak a Vasas játékosaként vág neki.

Szóljon hozzá!

Hirdetés