Hirdetés

Hirdetés

30 évet ünnepeltek Debrecenben – FOTÓK

civishir.hu

2019.04.28. 16:01

30 évet ünnepeltek Debrecenben – FOTÓK
Dzsembori a jégcsarnokban (Fotók: Fogarasi Renáta, Cívishír)

Bizony, már három évtizedre tekint vissza a cívisvárosi hokisport.

Hirdetés

Hirdetés

2019-ben töltötte be 30. életévét a Debreceni Hoki Klub. Az egyesület nagyszabású szezonzáró gálamérkőzést szervezett az évforduló tiszteletére; az Old Stars – Young Stars derbit április 27-én telt ház előtt rendezték a Derék utcai jégcsarnokban. 

A Young Stars csapata az egyesület juniorjaira épült, megerősítve az Erste Ligában is pallérozódó játékosokkal, mint Molnár Dávid vagy Rácz Kristóf, míg az Old Stars palettája jóval színesebb volt: keretük több nemzedéket foglalt magába. Berta Ákos mellett, aki az aktív játék mellett már maga is belekóstolt az edzői munkába, ott volt szinte a teljes mai edzői stáb, sőt az elmúlt évtizedek OB II-es korszak meghatározó egyéniségei is. Az öregeket a klub és a debreceni hoki meghatározó egyéniségei, Korcsinszky György, Ligeti Zoltán és Fekete Albert igazgatták, míg a fiatalokat Gönczi Csaba és Farkas Zoltán irányította.

OLD STARS
Borbát Norbert, Molnár Zsolt, Jan Bylesjö, Prakab János, György József, Köllő István, Oláh Márton, Stefan Falk, Könczei Áron, Máthé Csaba, György István, Mihail Szokolov, Magyar Zoltán, Kecskeméti Áron, Okos Csanád, Berta Ákos, Matkó Zsolt, Salánki Attila, Prakab Szilárd, Szigeti Tibor, Bereczki Szabolcs. Edzők: Fekete Albert, Ligeti Zoltán, Korcsinszky György.

YOUNG STARS
Orosz Ádám, Rácz Kristóf, Csúvár Botond, Bartók Péter, Takács Benedek, Szabó Kornél, Molnár Dávid, Fórián Balázs, Szokolov Artyom, Papp Zsombor, Vincze Péter, Szigeti Máté, Filep Zsombor, Ambrus Levente, Darabos Krisztofer, Papik Richárd, Márton Koppány, Salló Barna, Gönczi Lajos, Nagy Zalán, Foltin Vencel, Bartók András. Edzők: Gönczi Csaba, Farkas Zoltán
Ligeti Zoltán, a debreceni hoki egyik letéteményese

A jó hangulatú találkozón a fiatalok hamar megmutatták, hogy övék a jövő, míg a a veteránok, György Istvánnal az élen a fifikás megoldásokra helyezték a hangsúlyt. A vége igazságos 8-8-as döntetlen lett a nagyérdemű legnagyobb örömére; ami ennél sokkal fontosabb, hogy már 30. születésnapját ünnepelhette a debreceni jégkorong. Viszontagságos évtizedek állnak a helyi hoki mögött, ám a jelen bizakodásra adhat okot, az pedig nem is kérdés, hogy a jégkorong mára Debrecenben is végérvényesen megvetette a lábát.

Isten éltesse a Debeceni Hokiklubot!

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.