Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hűvösebb éjszakák jönnek

| 2022. 10. 16. | 17:55:00
De azért még nem búcsúzik a vénasszonyok nyara.
Hűvösebb éjszakák jönnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jövő hét elején még kellemes, napos, őszi idő várható, de kedd este egy hidegfront hoz átmeneti lehűlést, csütörtökön és pénteken legfeljebb 14 fok lehet a legmelegebb órákban, pénteken és szombaton reggel pedig akár 0 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Az ünnepi hétvégére ismét melegszik a levegő, vasárnap akár 20 fok fölötti maximum is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a látási viszonyok a nap első felében fokozatosan mindenütt javulnak és naposra fordul az idő, csak kevés fátyolfelhő lehet az égen. Csapadék nem lesz, a délkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Kedden a pára, köd zsugorodása, majd feloszlása után napos időre lehet számítani, helyenként fátyolfelhőkkel. Késő este érheti el egy hidegfront szakadozott felhőzete az északnyugati megyéket. Csapadék estig nem várható, a déli szél jellemzően mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Szerdán a hidegfront tovább szakadozó felhőzete délkelet felé vonul, mögötte az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de főleg az ország keleti harmadán napközben helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és záporeső is előfordul. Hajnalban ködfoltok képződnek, főként a déli megyékben. Az északi, északnyugati szél megélénkül, többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Csütörtökön általában napos időre lehet számítani gomoly-, helyenként fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű, az északi, északkeleti, majd keleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Pénteken sok napsütés várható, majd a nap második felében nyugat felől fátyolfelhőzet kezd az ország fölé húzódni. Csapadék nem várható, többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik a keleti, délkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

Szombaton közepesen vagy erősen felhős ég lehet a jellemző. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás, és helyenként előfordulhat eső, zápor. Sok helyütt élénk, néhol erős lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 22 fok között valószínű.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés