Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Búcsú a 30 foktól: a jövő héten már érezni fogjuk az ősz előszelét

| 2021. 08. 22. | 19:14:00
Néhol még a 20 fokot sem érik majd el a csúcsértékek
Búcsú a 30 foktól: a jövő héten már érezni fogjuk az ősz előszelét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hűvösebb és csapadékosabb idő várható a következő napokban. A hét elején még néhány helyen mérhetnek 30 Celsius-fok feletti értékeket, a hét további részében mindenhol mérséklődik a meleg, néhol még a 20 fokot sem érik majd el a csúcsértékek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a nap nagy részében jórészt erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délelőtt a délkeleti, keleti országrészben még több órára kisüthet a nap, majd délután ott is megnövekszik a felhőzet, és ezzel együtt arrafelé is többfelé várható eső, zápor, főleg az Alföldön néhol zivatar. Késő délutántól északnyugat felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet, a csapadék is megszűnik. A szél többfelé lesz élénk, a front mentén erős is. A leghidegebb órákban 15-20 fok várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul, de délkeleten, keleten 27, 33 fok is lehet.

Kedden reggelre a keleti és déli országrész kivételével jelentősen csökken a felhőzet, kiderül az ég, majd a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Keleten és délen is szakadozik a felhőzet, de arrafelé jóval kevesebb napsütés ígérkezik. Reggel, kora délelőtt kelet felé távozik a front, de mögötte még több helyen alakul ki napközben záporeső, elsősorban északkeleten helyenként zivatar. Megélénkül, többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 8 és 16 fok között valószínű. A nappali maximumok 22 és 27 fok között alakulnak.

Szerdán az ország nagyobb részén többnyire erősen felhős időre van kilátás, inkább csak rövidebb napos időszakok várhatók, és elszórtan alakul ki záporeső, néhol esetleg zivatar is lehet. Északnyugaton, nyugaton lehet több, és ott csapadéknak is kisebb az esélye. A leghidegebb órákban 8-15 fok lesz. Napközben 18-24 fokig melegszik a levegő.

Csütörtöktől egészen a hét végéig mindennap erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Csütörtökön délen több órára kisüt a nap, északon kevesebb lesz a napsütés. Napközben csak néhol fordulhat elő záporeső, majd estétől észak felől növekvő eséllyel alakul ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 6-13, a maximumhőmérséklet 21-26 fok között valószínű.

Pénteken többfelé várható zápor, helyenként zivatar. A légmozgás élénk vagy erős lesz. A leghidegeb órákban 8-16 fok lesz, napközben 18-24 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap is több órára kisüt a nap, de szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. A szél megélénkülhet, zivatar környezetében viharossá fokozódhat. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 7-15, a legmagasabb hőmérséklet 19-25 fok között valószínű. Vasárnap a hajnali 6-13 fokról délután 21-26 fokig emelkedik a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Eltűnt egy 26 éves debreceni nő
Eltűnt egy 26 éves debreceni nő
Február 10-én ismeretlen helyre távozott.
Hirdetés
Hirdetés
Kihallgatták Varga Juditot
Kihallgatták Varga Juditot
A volt igazságügyi miniszter a Központi Nyomozó Főügyészségen járt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés