Hozzávalók:
1 kg liszt
3 dkg élesztő
1/2 liter tej
2 tojás sárgája
15 dkg margarin
1 kávéskanál cukor
A töltelékhez kb. fél kg savanyú káposzta, kevés zsír vagy olaj a dinszteléshez
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral elkevert kevés tejben megfuttatjuk, közben a lisztet - amelybe már beleszórtuk a sót is - elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól összedolgozzuk. A tésztát lefedjük, meleg helyre tesszük kelni.
Közben elkészítjük a tölteléket. Fél kg savanyú káposztát (ha nagyon savanyú, kicsit átmossuk) zsíron vagy olajon megdinsztelünk, a végén őrölt borssal fűszerezzük. Ha a tészta megkelt, 4 részre osztjuk, így könnyebb nyújtani. A 2-3 milliméter vékonyra kinyújtott tésztát Kb. 10X20 cm2-es téglalapokra vágjuk, megtöltjük a káposztával, villával jól lenyomkodjuk a széleket, tetejét megszurkáljuk, és lekenjük tojásfehérjével. Kb. 200 fokos, előmelegített sütőben pirosra sütjük. Melegen, hidegen egyaránt finom.
Ugyanezt a tésztát megtölthetjük szilvalekvárral is, csak akkor kisebb darabokra vágjuk.
Jó étvágyat kíván: Cseka
Az anya Debrecenben hunyt el, miután világra jöttek az ikrek.
Három helyi étteremben dolgozott. És csalt.
Nagykéri György 64 évesen elképesztő teljesítményekre képes.
Becsky István színésznek is jó lenne.
Sokan érkeztek az oltópontra, de szervezetten zajlott az akció.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2021.04.11)