Egy könnyen, gyorsan elkészíthető receptet ajánlunk.
Hozzávalók:
1/2 kg barna csiperke
4-6 szelet sertéskaraj
só, bors, liszt
kevés fehérbor
1-2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
zsír vagy olaj a sütéshez
teáskanálnyi keményítő
Elkészítése:
A barna csiperkét felszeleteltem, és száraz, forró serpenyőben lepirìtottam sózás nélkül, ezután félreraktam. A húst kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, lisztbe forgattam, és zsiradékon mindkét oldalán kb. 4 perc alatt készre sütöttem. Ezt is félreraktam. Ugyanazon a zsiradékon hagymát és fokhagymát dinszteltem, picit sózva és borsozva visszaraktam a gombát, és pici fehérborral fölöntöttem. Hagytam, hogy az alkohol elpárologjon, visszaraktam a húst, fölöntöttem húsalaplével, picit egybefőztem, hogy az ízek összeérjenek. A végén pici keményítővel sűrítettem a mártást, és vajjal selymesítettem. Párolt rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat kíván: Halász Peca István
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.28)