Hozzávalók:
1,2 kg krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg bacon
1fej karfiol
csirke fűszerkeverék, ételízesítő
8 szelet csirkemell filé
zsiradék a tepsi kikenéséhez
tejföl
tojás
zsemlemorzsa
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedve ressre főzzük, majd a főzővizében a krumplikat is, melyeket 2-3 mm vastagra és a hagymákat, fokhagymákatvékonyabb szelekre, félfőre vágjuk. A hússzeletek mindkét oldalát megszórjuk fűszersóval, borssal, pihentetjük, majd kevés olívaolajon a baconnal együtt elősütjük.
A margarinnal kikent tepsi aljába belehelyezzük a felkarikázott krumplit, kevés ételízesítővel megszórjuk. Következnek a hagyma-, a fokhagymakarikák, majd ráfektetjük egyrétegben a csirkemelleket. Erre jönnek a félbevágott karfiolrózsák és az elősütött baconszeletek.
Tejfölben elkeverünk egy tojást, kissé sózzuk és a „rakottas” tetejére öntjük, majd kb. 20 perc alatt 180-200 fokon készre pirítjuk.
Tálaljuk, díszítjük.
Jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János (Nyíregyháza)
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.29)