Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Az ünnepek alatt elfogyasztott sok húsétel után jól fog esni egy olyan tájjellegű leves, amelyet Szatmárban, Beregben készítenek.
Kötöttészta-leves
Hozzávalók:
2 tojás
liszt, só, bors, pirospaprika
20 dkg füstölt szalonna
2 db krumpli
1 csokor petrezselyemzöld, 1 szál zeller
Elkészítése:
A tojásból és a lisztből gyenge levestésztát gyúrunk, kicsit pihentetjük. Ez idő alatt a szalonnát apró kockára vágjuk, serpenyőben félig kisütjük, majd tovább sütjük a felkockázott hagymával, pirospaprikát is adunk hozzá. Mikor szép üvegesre sült, levesszük a tűzről, közben 4 liter vizet felteszünk főni, belevágkockázzuk a krumplit és beletesszük a petrezselyem és zellerzöldet.
A meggyúrt tésztát vékonyra kinyújtjuk, és rálocsoljuk a hagymás, tepertős zsírt, lesózzuk, borsozzuk. Ezután hosszú csíkokra vágjuk, ujjnyi széles csíkokat sodrunk. A csíkokból csomókat kötünk, mikor az összes tésztát elkészítettük, a fővő lébe rakjuk, és puhára főzzük a tésztát.
Jó étvágyat!
(forrás: Szatmári ízek receptgyűjtemény, megjelent a szatmárcsekei önkormányzat kiadásában)
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.28)