Kitört a zsemleláz a legnagyobb közösségi portálon. Most mindenki zsemlét és kiflit süt, aki hozzájutott Boros Vali receptjéhez. Hát íme:
75 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
3 ek. olaj, 2 tk. só
2,2 dl víz
2 dl tej
Mindent a dagasztóba rakok. Én úgy kezdem: alulra mindig a só, erre a liszt majd a többi hozzávaló.
Alaposan kidagasztottam a tésztát, majd 40 percig hagytam kelni, ekkor feldaraboltam, én mindig mérem a darabokat, ezek kb. 100 grammosak voltak egyesével.
Kigömbölyítettem őket, és a gyúródeszkán letakarva hagytam 20 percet pihenni, majd megformáztam őket. A kifliket egyszerűbb, de
A megformázott zsemléket sütőpapíros tepsire sorakoztattam, letakartam, hagytam 35 percet kelni. A megkelt zsemléket nagyon alaposan lefújtam vízzel, majd egy alufóliát raktam rá, és ment a sütőbe, 200 fokon szépen megsütöttem, az utolsó 5 percet fólia nélkül.
A kifli ugyanígy készült, a kenyérnek és a péksüteményeknek nagyon jót tesz a zárt gőz, ettől lesz ropogós.
Jó étvágyat kíván: Boros Vali
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.27)