Hozzávalók:
1 közepes fej kemény káposzta
25 dkg zsemlemorzsa
4 tojás
1 tk bors
3 dl tej
25 dkg liszt
1 tk só
3 dl ásványvíz
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Elkészítjük a palacsintát. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük, fél óráig pihentetjük, utána kisütjük és félretesszük.
A töltelékhez lereszeljük a káposztát, a só felével és a borssal elkeverjük, majd egy kanálnyi olajon megpároljuk. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Megtöltjük a palacsintákat a töltelékkel, behajtjuk a két szélét, majd feltekerjük. Bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, majd tálaljuk. Fokhagymás-tejfölös mártással kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
(Az ételt A régi Magyarország ízei nevű gasztronómiai rendezvényen készítették a Sóstói Múzeumfaluban)
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.29)