Hozzávalók:
3-4 szelet zsírszalonna és húsos szalonna
4-5 fej hagyma
8-10 paprika
4-5 paradicsom
kb. 75 dkg sovány sertéshús vagy csirkemell
1 szál füstölt kolbász
1-2 pár virsli
só, bors, pirospaprika
vörösbor
A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum munkatársai készítették ezt a remek ételt a Sóstói Múzeumfaluban, A régi Magyarország ízei című rendezvényen. (Megjegyezzük: a csökkentett mennyiségeket a hozzávalókhoz már mi írtuk oda, az csapat „mértékegysége” ugyanis egy hatalmas kondér volt. Ámbár egy idő után az is kicsinek bizonyult, olyan rohamosan fogyott az étel.)
Elkészítése hasonló a lecsóhoz, csak több a hozzávaló.
A húsos és zsírszalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, majd kiszedjük, a tepertőt félretesszük.
A zsíron megdinszteljük a sallangra vágott hagymát, rátesszük a szeletekre vagy csíkokra vágott húst, s addig sütjük, míg meg nem puhul, pirul. Ekkor beletesszük a feldarabolt paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk rá, hozzáöntjük a ledarált paradicsomot, végül nyakon öntjük vörösborral. Ha túl savas lenne, egy csipet cukrot teszünk hozzá.
Miután az egészet jól összeforraltuk, beledobjuk a karikára vágott kolbászt és virslit. Tálaláskor megszórjuk a főzés elején kisütött tepertővel. Friss, fehér kenyérrel fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
A mentők kórházba szállították.
Debrecen és Hajdúszoboszló között 2x2 sávon autózhatunk. Erről is szó volt a megyei közgyűlésen.
Olasz Renátót A Király című sorozatban nyújtott alakításáért díjazták.
Legalább 300 prostituált fordult meg az általa bérelt lakásokban.
Debreceni bűntársa évekkel ezelőtt Thaiföldről tartott haza, amikor elkapták.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.04.01)