Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tanártovábbképzésen vettek részt a DSZC oktatói

| 2021. 10. 12 | 17:12:00
Segítség a pedagógusoknak, hogy megismerjék az üzleti szolgáltató szektor elvárásait.
Tanártovábbképzésen vettek részt a DSZC oktatói
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Hello szakma! – Út a jövőbe pályaválasztási kiállítás és szakmai konferencia második napján vehették át oklevelüket a Debreceni Szakképzési Centrum azon oktatói, akik részt vettek a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara és a Debrecen Business Service Centers Kerekasztal akkreditált tanártovábbképzésén.

A Debreceni BSC Kerekasztal egy szektor együttműködés, amely 3 évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy a városban jelenlévő cégek közösen növeljék az üzleti szolgáltató központok ismertségét és elismertségét Debrecenben és a régióban. A Debreceni BSC Kerekasztalt 9 vállalat alkotja: 4iG, BT-British Telecommunications, Deutsche Telekom IT Solutions, DIEHL Aviation, EPAM, Flowserve, NI, Transcosmos, United Call Centers.

A 2020 őszén elindított akkreditált tanártovábbképzési program a pedagógusok számára nyújt segítséget abban, hogy megismerjék az üzleti szolgáltató szektor elvárásait és megtudják, melyek azok a készségek és tudáselemek, amelyek nélkülözhetetlenek a versenyképességhez a munkaerőpiacon. Az együttműködés oktatási programjait nemzetközi szinten is elismerik.

Augusztusban a Debreceni Szakképzési Centrum négy intézményéből összesen 11 oktató végezte el az akkreditált továbbképzést, október 12-én pedig három intézmény 8 oktatója vehette át oklevelét a Hello szakma! – Út a jövőbe pályaválasztási kiállításon és szakmai konferencián.

Pósánné Rácz Annamária, a Debreceni Egyetem oktatási igazgatója az eseményen elmondta: a felsőoktatási intézmény nemcsak hallgatókat képez, hanem arra is vállalkozik, hogy az őket tanítókat is tovább képezze. A DE az elmúlt években csaknem 3000 pedagógust képzett tovább Debrecen vonzáskörzetében.

Dr. Csatár Péter, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar stratégiai dékánhelyettese elmondta: a kar egy teljesen új próbálkozása az a program, amely a gazdasági szereplőkkel együttműködve képez tanárokat.

Szmolinka Zsolt, a United Call Centers vezérizgatója a BSC Kerekasztal cégeinek nevében köszöntötte a jelenlévőket. A vezérigazgató hangsúlyozta: példátlan összefogásnak köszönhetően született meg az akkreditált továbbképzés, melynek legfontosabb célja, hogy az új ismeretek birtokában az oktatók irányt tudjanak mutatni a tanulóknak és közelebb hozzák őket a szakmákhoz.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja kiemelte: a színvonalas szakképzésnek nagyon sok feltétele van, ezek közül az egyik legfontosabb az, hogy az oktatók naprakész tudással rendelkezzenek. A kancellár hozzátette: a Debreceni Egyetem és a BSC Kerekasztal vállalatai olyan képzést nyújtanak a kollégák számára, amely biztosítja a versenyképességet és a magas szintű felkészülést számukra.

A beszédek után Kissné Nyéki Éva, a Debreceni BSC Kerekasztal projektvezetője és Dr. Kántor-Faragó Márta egyetemi adjunktus adták át az okleveleket.

A DSZC oktatói, akik a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara és a Debrecen Business Service Centers Kerekasztal akkreditált tanártovábbképzését elvégezték:

  • Márné Balogh Krisztina – Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum
  • Kiss Beáta – Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum
  • Ács Gábor – Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum
  • Szekeresné Kocsis Ildikó – Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum
  • Farkasné Kiss Krisztina – Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum
  • Bánné Kanál Enikő – Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum
  • Farkas János – Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum
  • Juhászné Túróczi Anikó – Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum
Kapcsolódó hírek
Ronda pulcsiban jótékonykodtak a debreceni futók
Ronda pulcsiban jótékonykodtak a debreceni futók
Rászoruló családok kapják az adományokat.
Alig van változás az új vasúti menetrendben
Alig van változás az új vasúti menetrendben
2024. december 14-ig marad érvényben, de év közben többször lesz módosítás.
Független lesz a debreceni figyelőrendszer, de nem ingyen
Független lesz a debreceni figyelőrendszer, de nem ingyen
Az akkumulátoripar körüli hitvita lecsillapodásában bíznak, remélve, hogy a nyíltan hozzáférhető adatok nyugtatóan hatnak majd a kedélyekre.
Újabb debreceni klinikán tilos a látogatás
Újabb debreceni klinikán tilos a látogatás
A szigorítás visszavonásig érvényes.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés