Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sikeresen szerepeltek a DEAC versenyzői a Nemzeti Lovardában

| 2022. 05. 30. | 11:46:00
Két első és egy második helyet szereztek.
Sikeresen szerepeltek a DEAC versenyzői a Nemzeti Lovardában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Május 26. és 29. között zajlott a Gróf Széchenyi István Emlékverseny a budapesti Nemzeti Lovardában, ahol a DEAC mindhárom díjugratója starthoz állt több kategóriában, a mérleg két első és egy második hely. A négy nap alatt 18 versenyszámot rendeztek, a 46 600 euró összedíjazású megmérettetésre tíz országból 229 lovas nevezett 300 lóval – olvasható a deac.hu-n.

A rangos verseny első napján a Silver Tour 130 centiméteres hibaidős számában – amiben 54 páros szállt harcba a győzelemért – a DEAC 13 éves tehetsége, Fábián Johanna hibátlan lovaglást mutatott be Chaballal, ideje pedig a 14. legjobb volt a felnőttmezőnyben.

A 25 év alatti lovasok versenyében Szabó-Máriás Sára Medallal verőhiba nélkül a hatodik helyen ért célba. A 140 centiméterre kiírt Gold Tourban pedig ifj. Szabó Gábor két lóval indult, és mindkettővel hibátlant lovagolt: Chacrinue-nal az ötödik, Filuchival pedig a 9. legjobb időt futotta.

A második napon ifj. Szabó Gábor újabb remek teljesítményt nyújtott: a Gold Tour második fordulójában, 140 centiméteres magasságon a verseny az utolsó lehetőséget jelentette a lovasok számára, hogy kvalifikálják magukat a vasárnapi, kiemelt pénzdíjazású Grand Prix-re.

Húsz hibátlan lovaglás született a hétvége legnépesebb számában, amelyben ifj. Szabó Gábor ezúttal is két lóval állt starthoz. Filuchival nemcsak precíz, de gyors is volt, így sokáig vezették a versenyt, amelynek második felében már többen is megszorongatták a párost, majd meg is előzték, így az ötödik helyre szorultak vissza.

A DEAC díjugratójának viszont hátra volt még egy lova, akivel kockáztatott, így szenzációs időeredményének köszönhetően ő vezethette a nap utolsó tiszteletkörét Chacrinue-nal.

Ugyanezen a napon zajlott 120 centiméteren a Bronze Tour első fordulója, amelyben 55 induló közül Fábián Johanna hibátlan lovaglással a 13. legjobb időt futotta Chaballal. Az U25-ös versenyszám 130 centiméteres pályáján Szabó-Máriás Sára szintén verőhiba nélkül ért célba Medallal, és ideje a hetedik legjobb volt a 40 fős mezőnyben.

A verseny harmadik napja inkább a regenerációról szólt a DEAC versenyzőinek számára, ám vasárnap ismét nyeregbe pattantak, és nem is maradtak el az újabb sikerek. A Gróf Széchenyi István Emlékverseny utolsó napja a 6-7 éves lovak döntőjével kezdődött, ahol 44 lovaglást láthatott a közönség. Ifj. Szabó Gábor hibátlanul teljesítette a pályát Quel Action VDS-sel, idejük a 10. helyre volt elég.

A Bronze Tour döntőjében pedig debreceni sikernek lehetett örülni. A Karádi László által épített 125 centiméteres pálya hibaidős versenyszámban 64 lovas állt starthoz, és rendkívül izgalmas versengésben dőlt el a végső sorrend.

A felnőtt lovasokat felsorakoztató mezőnyben végül Fábián Johanna végzett az élen Chabal TH nevű lovával. A DEAC 13 éves versenyzője így remekül zárta a négynapos eseményt, hiszen mindhárom számát verőhiba nélkül teljesítette.

Az U25 korosztály részére kiírt döntőben, 135 centiméteres magasságon viszonylag kevés hibátlan lovaglás született, köszönhetően a nehéz pályának. A szám végén indulók viszont sorra jobbnál-jobb idővel vették át a vezetést, így az utolsó pillanatig izgulni lehetett, hogy kié lesz a végső befutó. A DEAC lovasa, Szabó-Máriás Sára remek idővel és hibátlan lovaglással a második helyen végzett Medallal.

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny fénypontja a verseny zárásaként megrendezett kétfordulós Grand Prix volt a Baileys díjáért. Negyven lovas kvalifikálta magát a Gold Tour döntőjeként megrendezett kétcsillagos nagydíjra.

A 145 centiméterre kiírt első forduló 12 számozott akadályból és 15 erőkifejtésből állt, amelyek közül az egyik a vizesárok volt. Az időjárás nem volt kedvező, így a vártnál több ellenszegülés történt a víznél az eső miatt, ezáltal sokan nem tudták befejezni a versenyt. Ifj. Szabó Gábornak sikerült, bár Chacrinue lova egy akadályt levert, így a páros végül a 16. helyen végzett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A baloldaliakat is várják a június 1-jei békemenetre
A baloldaliakat is várják a június 1-jei békemenetre
Bencsik András azt mondta, sorsdöntő pillanatban rendezik meg az eseményt.
Hirdetés
Hirdetés
Karambol az István úton – tűzoltók, mentők a helyszínen
Karambol az István úton – tűzoltók, mentők a helyszínen
Baleset a forgalmas debreceni kereszteződésben.
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.