Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rájátszás: kikapott a DEAC Zalaegerszegen

DEAC | 2024. 04. 13. | 18:34:22
Sok hibával játszottak a debreceniek.
Rájátszás: kikapott a DEAC Zalaegerszegen
Elsőre nem sikerült (Fotó: DEAC)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vereséggel kezdte a Tippmix Férfi NB I. A rájátszását a DEAC kosárlabdacsapata Zalaegerszegen április 13-án. A negyeddöntő első találkozóját a hazaiak az első perceket leszámítva végig kézben tartották, s végül megérdemelt 14 pontos sikert arattak.

Az alapszakasz végére bombaformába lendülő Zalaegerszeg otthonába látogatott a DEAC az egyik fél harmadik sikeréig tartó negyeddöntős párharc első mérkőzésén. Az egykori debreceni közönségkedvenc, Tóth Ádám ziccerével indult a mérkőzés, melyre volt csapattársa, Drenovac válaszolt rögtön egy középtávolival. Ikpe közelije után a két fiatal bedobó, Neuwirth és Szalay találtak be kintről, ám ezt követően a hajdúságiak három kosara is megválaszolatlanul maradt, így a negyed felére öt ponttal sikerült meglépniük (7-12). A folytatásban azonban pontatlanná vált a DEAC játéka, melyet a remek mezőnyszázalékkal dolgozó egerszegiek könyörtelenül megbüntettek, egy 14-2-es periódussal magabiztos előnyre tettek szert, melyet meg is tudtak tartani az etap végéig (23-16).

A rövid szünet után sem változott a játék képe, Keller és Osztojics dupláival hamar két számjegyűre nőtt a különbség, Andjelko Mandics jobbnak is látta kikérni első időkérését. Ez sem lassította le a vendéglátót, agresszív védekezésükre alapozva folyamatosan növelték fórjukat, az első debreceni kosárra több mint három percet kellett várni, de Szalay egy triplával szinte azonnal válaszolt Tadics kettő plusz egyes akciójára (35-19). A félidőhöz közeledve Mócsán kosarainak hála éledezett a DEAC, a csapatkapitány két kettes után emberről vágott be egy hármast, büntetőit követően pedig sikerült tízre zárkózni. A játékrész utolsó megmozdulásai Drenovac és Keller nevéhez fűződtek, egy-egy harcos betörés után végül 44-34-el mehettek az öltözőbe a felek.

A térfélcserét követően Buljevic szerezte meg első pontjait a mérkőzésen, két hazai kosasrat követően pedig Drenovac és Edwin révén újra benéztek tíz alá a fehér-feketék (48-40). A felzárkózási reményeket Ikpe oszlatta szét egy hárompontossal, Hicks és Ona Embo ziccerei után pedig Osztojics maradt bántóan üresen a gyűrű alatt, a 11-0-s hazai rohanás után így megint komoly bajban volt a DEAC (59-40). Edwin törte meg a közel négyperces debreceni kosárcsendet egy faulttal együtt bedobott hármassal, nemsokkal később pedig újra eredményes volt kintről, ennek ellenére ezt a negyedet is ZTE nyerte, így 15 pontos fórral várhatták a záró felvonást.

Az utolsó tíz percben sem tudta levetkőzni korábbi hibáit a Debreceni Egyetem, az eladott labdák és a ki nem kényszerített hibák továbbra is kísértették játékukat, így állandósult a különbség. Egy védekezésváltással utolsó nagy hajrába kezdett Andjelko Mandics együttese, Tadics betörései és Neuwirth hárompontosa után pedig sikerült is tízre zárkózni három perccel a vége előtt (81-71). Ennél közelebb azonban már nem sikerült kerülni, a Zalaegerszeg a mérkőzés összképét tekintve teljesen megérdemelt sikert aratott, így 1-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban. Folytatás jövőhét kedden 18 óra 30 perctől az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Zalakerámia ZTE KK – DEAC 87-73 (23-16, 21-18, 22-17, 21-22)
ZTE: Paige, Hicks 6, Szalay 8/6, IKPE 17/9, TÓTH 14 csere: OSZTOJICS 17, Csátaljay 5/3, Keller 6, Ona Embo 7, Német 6, Csuti 1, Gyimesi.
vezetőedző: Matthias Zollner
DEAC: EDWIN 17/6, Neuwirth 6/6, Drenovac 10, Williamson 3/3, Buljevic 6 csere: Mócsán 13/3, Hőgye, TADICS 14/6, Garamvölgyi 2, Czermann 2, Várszegi, Hegedűs.
vezetőedző: Andjelko Mandics

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Háború és béke: telefonon tárgyalt Orbán és Zelenszkij
Háború és béke: telefonon tárgyalt Orbán és Zelenszkij
A kétoldalú konzultációkat folytatni fogják.
Ingyenes lesz a múzeum a berettyóújfaluiaknak
Ingyenes lesz a múzeum a berettyóújfaluiaknak
Több helyi látogató, erősebb kötödés a városhoz.
Gazdaság
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.