Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszabású színházi fesztivál vette kezdetét Debrecenben

| 2021. 08. 27. | 10:44:00
A párizsi Notre-Dame-ot állva ünnepelte a közönség.
Nagyszabású színházi fesztivál vette kezdetét Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszabású darabbal, A párizsi Notre-Dame című musicallel vette kezdetét augusztus 26-án a hatnapos színházi fesztivál az oDEon Színházban. Végh Veronika, a fesztivál főszervezője elmondta, azt szeretnék, ha a rendezvény hagyománnyá válna, és 20 év múlva is így köszöntenék az egybegyűlteket. Arra a számára sokszor feltett kérdésre, hogy mi hozta életre ezt a fesztivált, igen egyszerű a válasz: a színházi előadások elmaradása idején sok idejük volt, például vacsora közben arról beszélgettek Csáki Benedekkel, a fesztivál egyik rendezőjével, hogy milyen jó lenne egy olyan találkozót szervezni, ahol a művészeti hallgatók az ország több pontjáról összejöhetnének, együtt alkothatnának, és fogadhatnák a fiatal érdeklődőket. A helyiek mellett így Budapestről és Kaposvárról is érkeztek színművészetis növendékek, hogy az összefogás jegyében csodás előadásokkal kápráztassák el a nagyérdeműt. A fesztivált Stündl László, a Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja nyitotta meg, aki felidézte, hogy már egyetemi évei alatt is élvezte a jelen színházteremben bemutatott darabokat az akkor működő Ceres társulat előadásában. Büszke arra, hogy az utóbbi időben egyre színvonalasabb előadásoknak ad helyet az egyetemi színház.

A francia musical magyar változatát két estén keresztül láthatjuk Csáki Benedek rendezésében, aki egyben Quasimodo szerepébe is bújt. A színészek valóban változatos helyekről érkeztek, tehetségük viszont megkérdőjelezhetetlen. Phoebus szerepében Papp Balázs operaénekesi vénája egyértelműen átszűrődik. A díszlet állandó, de kifejező: a Notre-Dame rózsaablaka központi motívumként jelenik meg. Közel teltházzal zajlott a fesztivál jól megválasztott nyitódarabjának premierje, ami az állva tapsoló közönséget látva kétségtelenül méltó nyitánya volt az oDEon FiESZTá-nak.

A továbbiakban láthatunk még jól ismert és bemutatkozni vágyó fiatal színészeket is többféle műfajban. Vecsei H. Miklós Csoóri Sándor műveiből koncertszínházat mutat be, Dánielfy Gergő pedig saját életéről ad elő monomusicalt. Márfi Márk szintén önéletrajzi ihletésű művel lép színpadra. A nagysikerű Kufli-sorozat szerzőjével, Dániel Andrással pedig akár személyesen is találkozhatunk egy író-olvasó találkozó keretében, vagy megnézhetjük a műve alapján készült Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém című vígjátékot. Lesz még akusztikus koncert, bábszínházi előadás és kerekasztal beszélgetés is.

Krajnik Ildikó

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bondár Anna a nyitókörben kiesett Nagyszombatban
Bondár Anna a nyitókörben kiesett Nagyszombatban
A szoboszlói teniszezőnek most nem volt szerencséje.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Napelemes pályázat: hamarosan indulnak a kifizetések
Rendkívül népszerű volt a kezdeményezés.
Így terveznek Hajdúböszörményben
Milliárdos kerékpárút-fejlesztések szerepelnek az idei büdzsében.
Elfogadták az azonnali fizetésről szóló rendeletet
Ez egy lehetőség, teljesítése nem automatikus.
A hitelbiztosítéki záradékkal terhelt lakásbiztosítás is újraköthető
Érdemes összehasonlítani a meglévő szerződést az új ajánlatokkal.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés