Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindkét debreceni sprinter búcsúzott

mti | 2024. 08. 08. | 11:48:22
A reményfutamból egyikőjük sem jutott tovább.
Mindkét debreceni sprinter búcsúzott
Kozák Lucának a nagyon erős mezőnyben nem jött ki a lépés (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kozák Luca és Kerekes Gréta is búcsúzott a reményfutamban 100 méter gáton augusztus 8-án, csütörtökön a párizsi olimpián.

Kerekes Gréta a szerdai előfutamban 13.50 mp-cel hetedikként ért célba, de teljesítményében közrejátszott, hogy a mellette lévő pályán bukott Michelle Jenneke, valamint megsérült a keze. A reményfutamban egyébként az ausztrál sprinter ismét Kerekes mellé került.

A vigaszágon a három versenyből az első két helyezettek jutottak az elődöntőbe, a debreceni sprinter az első futamban a hetes pályán kapott helyet. Az idei legjobb idők alapján nem számított esélyesnek, mivel 12.97-es eredményénél vetélytársai már jobbat értek el.

Kerekes, aki tavaly bronzérmet nyert az Európa Játékokon, remekül rajtolt, de féltávnál már látszott, hogy a továbbjutó helyekbe nem tud beleszólni, végül 13.20 mp-cel ötödik lett.

A vegyes zónában elmondta, délután elviszik röntgenre, hogy megvizsgálják szerdán megsérült kezét, de ez nem akadályozta a futásban.

Abszolút az volt bennem, hogy legyen meg az eleje, legyen meg az a Kerekes Gréta, hogy azt mondják, ez igen. Úgy éreztem, hogy nagyon harcos, jó futás volt. Hogy hol ment el az idő, azt nem tudom. Voltak benne apró hibák, de tökéletes futás nincs. Annak örülök, hogy a tegnapi horrorfutam után ez összejött. Küzdöttem, nem estem szét mentálisan 

- nyilatkozott Kerekes Gréta.

Hozzátette, összességében nehéz és fárasztó szezonja volt, mert csak egy hónappal ezelőtt tudta meg, hogy indulhat az olimpián, így addig "hajszolnia" kellett a kvótát.

"Büszke vagyok magamra, hogy idáig eljutottam 32 évesen és nem adtam fel az álmomat" - hangsúlyozta.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Kozák Luca szerdai gyengébb futása (13.11 mp) után azt mondta, bizonyítani akarja, hogy helye van a legjobb 24 között. A debreceni atléta kisebb sérülése miatt a júniusi Eb óta nem versenyzett és még nem futott idén 13 mp alatt - az országos csúcsot 12.69-cel tartja.

A szerdai futamban a kettes pályáról rajtolt, jól futotta meg a táv első felét és szoros versenyben a harmadik helyre dobta be magát, idei legjobbjával, 12.96-tal.

Összességében nem volt egy rossz futás, főleg a tegnap után, mert rendesen össze kellett magamat szedni és fejben helyre tenni, hogy képes vagyok egy jobb teljesítményre. Örülök, hogy versenyben voltam végig. Azt éreztem, hogy ami az erősségem szokott lenni, hogy a végén még van egy fokozat, az most nem volt meg. Nyilván nagyon sok mennyiségi edzés kimaradt. Azt próbáltuk, hogy a gyorsaságom jöjjön vissza és már nem volt arra idő, hogy az állóképességet fejlesszük 

- mondta Kozák Luca. 

Kiemelte, nem ezért jött Párizsba, de most tud ennek az eredménynek örülni. 

"Nagyon erős a gátas mezőny. Az elmúlt hat-hét évben mindig hoztam világversenyen az extrát, most ebben az évben ez nem sikerült, de majd jövőre talán megint" - fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Több mint egy hónapja keresnek egy 15 éves debreceni lányt
Több mint egy hónapja keresnek egy 15 éves debreceni lányt
Ha látta valahol, hívja a rendőrséget!
Hirdetés
Hirdetés
Felújítják a távhővezetéket: Debrecen egyes részein nem lesz meleg víz
Felújítják a távhővezetéket: Debrecen egyes részein nem lesz meleg víz
A kivitelezés augusztus 12-től várhatóan augusztus 30-ig tart.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Harmincöt parkolóhely épül Balmazújvároson
Kivitelezői csoport nyerte a közbeszerzést.
Üzemet alakítanának ki az Akadémiakert utcán
Építési beruházás kivitelezőjét keresi a Debreceni Egyetem.
A minisztérium szerint nem is olyan rossz a magyar minimálbér
Az effektív hazai minimálbér a 17. helyet éri el az EU-n belül.
Újabb eljárás indult a Wizz Airrel szemben
Növekvő számú panasz érkezett a GVH-hoz a légitársaságok gyakorlatait illetően.
Hirdetés
Hirdetés