Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvan az első idegenbeli debreceni győzelem!

| 2023. 11. 11. | 20:55:31
Az ötödik helyre lépett előre az egyetemi gárda.
Megvan az első idegenbeli debreceni győzelem!
Szép volt, fiúk! (Fotó: deac.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A parádés védekezésének köszönhetően kilencpontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata az Atomerőmű SE otthonában. A Debreceni Egyetem alakulata első idegenbeli győzelmének köszönhetően az ötödik helyre kapaszkodott fel a bajnoki tabellán, pedig több betegség is hátráltatta a DEAC felkészülését a Paks elleni idegenbeli bajnokira, de a mérkőzés napjára – a régóta maródi Garamvölgyi, a kisebb sérüléssel bajlódó Neuwirth és az előző találkozót is kihagyó Kenéz kivételkével – már mindenki bevetésre készen állt. 

Williamson tempójával indult a találkozó, majd a vendéglátók új szerzeménye szerezte meg első pontjait két büntető formájában, White és Wright kosaraival pedig már 7-2-re mentek az atomvárosiak. Buljevics egypontosa után tovább robogtak a hazaiak, Radics közelijét követően pedig Mandics négy perc után kénytelen volt időt kérni (11-3). Gyorsan rendezte is a sorokat a DEAC, Williamson vezérletével folyamatosan dolgozták le hátrányukat, sőt a negyed végéhez közeledve az erőcsatár duplájával sikerült is fordítani (13-14). Sokáig nem örülhettek a vezetésnek, hiszen Dorogi nem sokkal később fordított, de a gyenge kezdés után bizakodásra adhatott okot, hogy a hajdúságiak csak egy pontos hátrányban voltak tíz perc játék után.

A rövidszünet után is megmaradt a stabil debreceni védekezés, Ságodi hármasára, illetve Buckles és Buljevics dupláira nem jött válasz hazai részről, így Krasovec az első negyed hajrája után ismét magához hívta övéit (17-23). Sikerült is megtörni a DEAC lendületét, két paksi hárompontosra csak Mócsán tudott válaszolni büntetőkből, Nicholson zsákolását követően pedig újra döntetlen volt az állás. A folytatásban állandósult a döntetlenközeli eredmény, mely a stabil védekezéseknek és a rengeteg pontatlanságnak volt köszönhető. A nagyszünethez közeledve Pajor triplájával újra az ASE járt előrébb, de az első félidőben inkább előkészítő szerepben tetszelgő Edwin és a bátran játszó Ságodi büntetőivel végül 34-33-as cívisvárosi vezetéssel mehettek a felek az öltözőbe.

A térfélcserét követően sokáig felváltva estek a kosarak, melynek Mócsán Bálint vetett véget, szupersztár módba váltva három egymást követő támadást fejezett be egy-egy triplával (36-44). Hátvédei jóvoltából hiába zárkózott háromra az ASE, a DEAC nagyon elkapta a fonalat kintről, Buljevics mellett Williamson kétszer is betalált a hárompontosvonalon túlról, előbbi ziccerével pedig kétszámjegyűre nőtt a differencia (44-55). A negyedet végül négy hazai pont zárta, de a triplaesőnek köszönhetően így is hétpontos fórral várhatta a záró felvonást a Debreceni Egyetem.

Drenovac kettesére Dorogi válaszolt, majd Nicholson értékesített egy hárompontost, Andjelko Mandics pedig egy taktikai szünettel vette elejét, hogy még inkább lendületbe jöjjön a Paks (55-59). Ez olyannyira sikerült, hogy Drenovac közelije és Buljevics büntetői után a következő öt percben mindkét gárda mindössze egy-egy pontot jegyzett, az átmeneti kosárcsendet pedig érthető módon inkább a hazaiak bánták. Három perccel a vége előtt Mócsán kettesével újra tízre nőtt a különbség, innen pedig már nem volt visszaút a sereghajtónak, a DEAC parádés védekezést és egy harmadik negyedbeli triplazáport bemutatva végül megérdemelt győzelmet aratott. A hajdúságiak az aktuális kiírásban első alkalommal nyertek egymás után két bajnokit, ennek köszönhetően már az ötödik helyen állnak a tabellán.

Atomerőmű SE – DEAC 61-70 (17-16, 15-17, 18-24, 11-13)

ASE: Ihring 9/3, WHITE 19/12, NICHOLSON 14/3, Radics 2, Wright 6 csere: Dorogi 6, Kovács, Woods 2, Pajor 3/3.

vezetőedző: Sebastjan Krasovec

DEAC: Edwin 6, Hőgye 2, Drenovac 10, WILLIAMSON 15/9, BULJEVIC 16/3 csere: MÓCSÁN 15/9, Buckles 2, Ságodi 4.

vezetőedző: Andjelko Mandics


Mesterszemmel

Andjelko Mandics: Az első perceket leszámítva végig rendben volt a védekezésünk, és bár támadásban voltak hullámvölgyek, hatvan pont körül tartva az ellenfelet azt gondolom, hogy ez belefér. Nagyon elégedett vagyok a hozáállással, és azzal a mentalitással, ahogy végig küzdöttek a fiúk, és örülök, hogy megmutattuk, hogy idegenben is tudunk kosárlabdázni.

Az állás
1.Arconic-Alba Fehérvár71.00
2.Falco-Vulcano Energia KC Szombathely70.93
3.SZTE-Szedeák70.86
4.Zalakerámia ZTE KK70.79
5.DEAC70.79
6.Szolnoki Olajbányász70.79
7.Egis Körmend70.79
8.Sopron KC70.71
9.MVM-OSE Lions70.71
10.Kometa Kaposvári KK70.71
11.Budapesti Honvéd Sportegyesület70.64
12.NKA Universitas Pécs70.64
13.Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét70.64
14.Atomerőmű SE70.50
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.