Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvan a pénz a Debreceni Velodrom előkészítésére

| 2020. 06. 13 | 15:41:00
Nemzetközileg is számottevő kerékpáros központ épülhet fel Pallagon.
Megvan a pénz a Debreceni Velodrom előkészítésére
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két évvel ezelőtt, 2018 júniusában tartottak először sajtótájékoztatót Debrecenben arról, hogy fedett kerékpáros gyorsasági pályát építtetne a kormány Debrecenben. Most, vagyis június 11-én a Magyar Közlönyben megjelent: a Debreceni Velodrom Pallagon épülne fel a labdarúgó akadémia mögött, egy, a 4-es főútról is megközelíthető területen. Ott, ahol az országúti kerékpározás infrastruktúráját is magában foglaló Debreceni Kerékpáros Központot alakítaná ki a Magyar Kerékpáros Szövetség egy, a cívisvárosi önkormányzattól 15 évre ingyenes használatba kapott 20 hektáros területen.

Kósa Lajos beszél a létesítmények pallagi elhelyezkedéséről (galériánkban megtalálja nagyban), középen Kovács Béla, balról Papp László

Június 13-án erről tartott sajtótájékoztatót Pallagon Kósa Lajos országgyűlési képviselő Papp László polgármesterrel. Előbbi emlékeztetett, a kormány döntése értelmében összesen négy velodrom épülhet, kettő Budapesten, kettő vidéken. Utóbbi kiemelte, a velodrommal nemzetközi szintűvé válhat a pallagi kerékpáros központ, illeszkedve a Debrecen 2030 stratégiához.

[Beillesztett cikk: Debrecen polgármestere lefeküdt a triálosoknak]

Az állami beruházásként megvalósítandó velodrom és a Magyar Kerékpáros Szövetség projektjeként futó Debreceni Kerékpáros Központ (országúti kerékpározás, cyclocross, bmx) két külön szálon zajló fejlesztés, de mivel azonos területen épülnek, a közönség nyilván „csomagban” érzékeli majd. Külső szemmel csak annyi lesz látható, hogy a sportág számos ága űzhető válik Pallagon. A településrész lakóterületeit nem érinti a beruházás, tette hozzá Papp László, viszont felgyorsítja a Debrecen-Pallag bicikliút építését. Ez jelenleg az első ütemnél tart, de a második fázis tervei elkészültek és jövőre indul a munka (az út egy harmadik szakasszal éri majd el Pallagot). A két projekt nincs hatással a Tócóvölgyben létesítendő extrémsport-pályára, az ettől függetlenül megépül.

Debrecenben működik az ország második legnépesebb biciklis közössége

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagja, Kovács Béla a Cívishír kérdésére elmondta, a velodrom 250  méter hosszú parkettás pályája mellett a csarnokban a triál és a bmx  szakág is otthonra talál majd, de ügyességi és oktatópályák is lesznek a Debreceni Kerékpáros Központban. Az ehhez szükséges állami támogatást megszerezték, jelenleg a beruházással összefüggő szerződéskötések időszaka zajlik. 

RaL

Kapcsolódó hírek
Újabb látogatási tilalom a debreceni klinikán
Újabb látogatási tilalom a debreceni klinikán
Kérik a betegek, látogatók megértését és türelmét.
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
A volt államtitkár már 2007-ben csapásként élte meg a beruházás elmaradását.
Könyvesbolt nyílik a Varga utcán
Könyvesbolt nyílik a Varga utcán
December 1-től várja vásárlóit.
3x3-as kosárlabda: Debrecen olimpiai selejtezőt rendez
3x3-as kosárlabda: Debrecen olimpiai selejtezőt rendez
A kvalifikáció utolsó állomása lesz a cívisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés