Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megint történelmet írtak! Megint Debrecené a Magyar Kupa!

| 2022. 01. 23. | 20:37:00
A DEAC most Fehérváron győzte le az esélyesebb riválisát.
Megint történelmet írtak! Megint Debrecené a Magyar Kupa!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összejött a tavalyi döntő visszavágója a jégkorong Magyar Kupában, miután a címvédő debreceniek a DVTK-t, a házigazda Székesfehérvár pedig a Ferencvárost győzte le a szombati elődöntők során. Tavaly Debrecenben rendezték a négyes döntőt, és a DEAC bombameglepetésre legyőzte a fináléban az osztrák bajnokságban szereplő, válogatottak egész sorát felvonultató fehérvári együttest, amelynek tagjait és szurkolóit a visszavágás vágya fűtötte, a hajdúságiak pedig az esélytelenség nyugalmával léphettek pályára az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokban.

A vasárnapi döntő első harmada álomszerűen alakult a debreceniek számára. Hiába támadott többet a fehérvári gárda, Hetényi Zoltán lehúzta a redőnyt, elöl pedig előbb Spirko (0-1), majd Kulesov tréfálta meg közelről a hazaiak extraklasszis, korábban a finn válogatottban is számításba vett kapusát, Rasmus Tirronent (0-2). A debreceniek bátran jégkorongoztak, mint akinek semmi vesztenivalója, és ez láthatóan megzavarta a jóval esélyesebb riválist.

Lehetett azonban sejteni, hogy fehérváriak még nagyobb elánnal fognak játszani a második harmadban, és így is történt. A DEAC szerencséjére az olasz válogatott Petan fegyelmezetlensége miatt a harmad elején kétperces emberhátrányba kerültek a hazaiak, a debreceni speciális egység pedig Novotny révén megszerezte a harmadik vendéggólt (0-3). Döbbenten nézett a pályára a fehérvári közönség, és kellett néhány perc, miután a kedvenceik felocsúdtak. A harmad derekán Rétfalvi és Németh Kristóf összjátéka hozta meg a szépítést a Fehérvárnak (1-3). A debreceniek – bár ezúttal is több védekeztek, mint támadtak – több ígéretes akciót vezettek, és jobb helyzetkihasználással növelhették volna előnyüket a második szünetig. Mindenesetre nem lehettek elégedetlenek a DEAC-hívek azzal, hogy két harmad után kétgólos előnyt könyvelhetett el az egyetemi gárda, amelyre pokoli nehéz utolsó harmad várt.

A Fehérvár mindent egy lapra feltéve támadott az utolsó húsz percben, a debrecenik egyre inkább bunkervédekezésre kényszerültek, és csak elvétve jutottak át a félpályán. Kloz sajnos egy abszolút fölösleges szabálytalansággal játszott a hazaiak kezére. Az emberelőnyt Erdély használta ki (2-3), majd nem sokkal később kettős emberhátrányba került a DEAC. Itt már csak a csoda segít – gondolta az egyszeri debreceni drukker. Csodák márpedig nincsenek: Petan kiegyenlített (3-3). Tíz perc volt hátra, és a fehérváriak már-már nyomasztó fölényben hokiztak.

Négy perccel a vége előtt Petan és Spirko balhézott össze a debreceni kapu előtt, a bírók pedig úgy ítélkeztek, hogy a debreceni kettő, a fehérvári pedig négy percet pihen durvaságért. Így az emberelőnybe jutó debreceniek Sági révén ismét betaláltak (3-4). Másfél perccel a vége előtt Voklát, majd kisvártatva Gőzt is kiállították, így újabb kettős emberhátrányba került a DEAC. A hazaiak a kapust is levitték, ezért nem öt, hanem hat a három ellen zajlott a csata a debreceni harmadban. Nem a csoda segített a hajdúságiakon, hanem Hetényi Zoltán, aki ekkor kivédte a fehérváriak szemét is, a DEAC hősiesen kibekkelte az utolsó percet, és megvédve a címét.

Szép volt, fiúk!

[Beillesztett cikk: Egy budapesti, aki már elkezdett „debreceniesedni” – interjú Kecskeméti Áronnal]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A kegyelmi ügy után így áll a Fidesz és az ellenzéke
A kegyelmi ügy után így áll a Fidesz és az ellenzéke
A baloldali pártok támogatottsága nem növekedett az előző hónaphoz képest.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Mostantól több pénzt visznek haza az egészségügyi szakdolgozók
Alapbérük átlagosan eléri az orvosbérek 37 százalékát.
Skandináv életérzés a MOPA dekorpanelekkel
Hozd harmóniába a természetet és a modern elemeket az otthonodban a debreceni Gulyás Tüzép segítségével!
Márciusi fagyok jönnek; ismét méregdrága lehet a gyümölcs. Vagy nem is lesz...
Markáns lehűlést jeleznek. A gyümölcsfák már sok helyen virágoznak.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés