Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

M4: utolsó lesz Püspökladány?

| 2022. 11. 23. | 17:00:00
Az ország keleti határához tartó gyorsforgalmi út hiányzó szakaszának építését Törökszentmiklósnál kezdik.
M4: utolsó lesz Püspökladány?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Annyi bizonyos, hogy az M4-es gyorsforgalmi úton a Püspökladány-Berettyóújfalu szakasz hamarabb elkészülhet, mint a Püspökladány-Kisújszállási rész. A leghamarabb azonban a főváros és a Nagykereki között futó M4 Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti része épül meg, így Budapest felé a megyehatártól a 4-es főúton már csak 25 kilométert kell autózni a 2x2 sávos útszakasz eléréséig.

Ez derült ki Pántya Józsefnek, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. területi igazgatójának szavaiból, akit az M4 építésének folytatásáról kérdeztük.

[Beillesztett cikk: Karcagon vétóztak, késhet az M4]

– Az M4 relációjában – a NIF beruházásában – a Törökszentmiklós-Kisújszállás szakasz valósul meg. Terveink szerint 2023 elején indul az építkezés. Ott a már megkötött kivitelezői szerződés hatályba lépéséhez a forrást biztosító támogatási szerződés aláírása hiányzik, és amint az meglesz, hatályba lép a kivitelezői szerződés, aminek 36 hónap az átfutási ideje. Ha tehát tavasszal elkezdődik az építkezés, akkor onnantól számított három éven belül meglesz az M4 újabb 2x2 sávos szakasza. Az autóút Berettyóújfalu-Püspökladány közötti részének előkészítése befejeződött, a kiviteli tervek elkészültek. Az építést a koncessziós szerződés részletezi. Abban a koncessziós társaságnak 84 hónapja, hét éve van az út megépítésére. A gyorsforgalmi szakasz készen áll a munkálatok megkezdésére, azaz a területszerzésre, majd a régészeti feltárásokra. Ezek azonban hosszú hónapokat, olykor éveket is igényelnek – adott tájékoztatást az M4 építésének folytatásáról Pántya József, akinél arra is rákérdeztünk, hogy hol tart a Püspökladány és Kisújszállás közötti rész tervezése. Mint arról a Cívishír korábban már írt, a Karcagot elkerülő gyorsforgalmi út építése a karcagiak nyomvonalkorrekció-igénye miatt tolódik. – Az eredetileg tervezett nyomvonalra az öntözött mezőgazdasági területek, jellemzően rizsföldek védelme érdekében kérték a módosítást. Találtunk azonban a környezetvédelem- és a mezőgazdaság szempontjából is megfelelő területeket, mégpedig olyanokat, hogy az új nyomvonal közelebb került a városhoz. A módosított nyomvonal megkapta a környezetvédelmi engedélyt, így elkezdődhet az engedélyeztetés, majd a kiviteli tervek készítése – zárta szavait.

CH

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Két autó karambolozott a 4-esen, Debrecennél
Két autó karambolozott a 4-esen, Debrecennél
Az M35-ös autópálya felhajtójánál történt a baleset.
Hirdetés
Hirdetés
A DVSC azzal a csapattal mérkőzik, amelyik tavaly kiütötte Debrecenben
A DVSC azzal a csapattal mérkőzik, amelyik tavaly kiütötte Debrecenben
A második ausztriai edzőmérkőzését vívja a Loki.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.
Fokozott ellenőrzést tart a NAV Hajdú-Biharban
A dohánylevelek betakarítása adja az apropót.
Biztosítás: néhány társaság uralhatja a rollerpiacot
Magyarországon körülbelül 30-40 ezer elektromos rollert érinthet a biztosítási kötelezettség.
Babaváró: fontos levelet kapnak az ügyfelek
2026. július 1-jéig meghosszabbították a 2019 és 2021 között felvett támogatásoknál a gyermekvállalási határidőt.
Hirdetés
Hirdetés