Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Karcagon vétóztak, késhet az M4

| 2022. 09. 06. | 10:00:00
Az ukrajnai háború „áldozata” a gyorsforgalmi út hiányzó szakaszának egy része.
Karcagon vétóztak, késhet az M4
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Immár nem kettő, hanem három szakaszról lehet beszélni a Törökszentmiklós (Nyugat) és Berettyóújfalu közötti gyorsforgalmi út építése kapcsán – derült ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-től (NIF) kapott válaszból. A társaságnál arról érdeklődtünk, hogy mikorra készülhet el az M4 szóban forgó szakasza, hol tartanak a tervezéssel, építéssel. Azt is megkérdeztük, hogy megfelel-e a valóságnak a Cívishírnek az az információja, miszerint a karcagi önkormányzata megvétózta a külterületén áthaladó gyorsforgalmi út tervét, azt egy közelebbi nyomvonalon szeretné megépíttetni, és ez késlelteti az M4 megvalósítását.

Amíg a NIF-nek korábban két szakasz építéséről szóltak a tájékoztatásai, tehát Törökszentmiklós-Püspökladány és Püspökladány-Berettyóújfalu, addig most már háromról.

A Törökszentmiklós-Püspökladány részt ketté vették, egy Püspökladány-Kisújszállás és egy Kisújszállás-Törökszentmiklós szakaszra. Ez utóbbi és a már említett Püspökladány-Berettyóújfalu közötti gyorsforgalmi út építésével nincs gond, az halad a korábbi ütemterv szerint. A Törökszentmiklós-Kisújszállás szakaszra megvan a megkötött vállalkozási szerződés, és ha meglesz a pénz, indulhat a gyorsforgalmi építése. A Püspökladány-Berettyóújfalu szakasz tervezése befejeződött, a kiviteli tervek rendelkezésre állnak. A Kisújszállás-Püspökladány szakaszon – áll a NIF válaszában – a korábbi előkészítés alapján rendelkezésre álltak ugyan a megvalósításhoz szükséges tervek, azonban ezeket a térségi igények figyelembevétele miatt felül kellett vizsgálni. Mégpedig azért, mert a karcagi  és a megyei önkormányzat, valamint a térségben tevékenykedő gazdák módosítási igénnyel léptek fel. Az új nyomvonalnak már megvan a környezetvédelmi engedélye, ám a megvalósítását felfüggesztették, mégpedig a Magyarország szomszédságában zajló háború idején a rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében szükséges költségvetési intézkedésekről szóló, június 4-én keltezett kormányhatározatban. Az engedélyezési tervek elkészítésére és az építési engedély megszerzésére irányuló közbeszerzési eljárás megindításának felététele a felfüggesztés hatálya alóli felmentés.

CH

[Beillesztett cikk: Végre nyugatról is elérheti Hajdú-Bihart az M4]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.