Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kinevezték a debreceni gyermeksürgősségi központ vezetőjét

unideb.hu | 2024. 06. 06. | 10:34:29
Az új centrumot a napokban adták át.
Kinevezték a debreceni gyermeksürgősségi központ vezetőjét
Juhász Éva 2001-ben végzett a Debreceni Egyetemen (Fotó: unideb.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Juhász Éva, a Gyermekgyógyászati Klinika egyetemi tanársegédje júniustól szakmai koordinátorként irányítja a Debreceni Egyetem új Gyermeksürgősségi Központját. Megbízását kedden vette át Szabó Zoltán professzortól, a Klinikai Központ elnökétől.

A június 3-án átadott több mint 2200 négyzetméteres új Gyermeksürgősségi Központban a tervek szerint évente mintegy ötvenezer gyermeket fognak ellátni. Az épületben az egykapus általános gyermeksürgősségi ellátáson túl a traumatológiai-, és a gyermeksebészeti ellátás is biztosított. Az új központ szakmai koordinátori feladataival Juhász Éva tanársegédet, gyermekgyógyász- és sürgősségi orvostan szakorvost bízta meg a Klinikai Központ elnöke.

Juhász Éva tanársegéd vezetői kinevezésére évtizedes, a gyermekgyógyászat és a sürgősségi orvostan szakterületein tanúsított példaértékű gyógyítói és oktatói szerepvállalásának elismeréseként került sor. Az új vezetővel közös célunk, hogy a felnőtt- és gyermeksürgősségi szakterületek jövőbeli együttműködése a korábbinál is szorosabb legyen, ezzel szolgálva az oktatás, kutatás és betegellátás egyetemi feladatainak maradéktalan, színvonalas teljesülését 

– emelte ki Szabó Zoltán professzor, a Klinikai Központ elnöke, a Sürgősségi Klinika igazgatója.

Juhász Éva kinevezése kapcsán elmondta: a Gyermeksürgősségi Központ működésének szakmai vezetése megtisztelő és nagy kihívásokat magában rejtő feladat.

Ez a komplex egység a régió akut gyermekellátásának meghatározó pilléreként fog működni, mely a napi gyermeksürgősségi, baleseti és sebészeti betegellátás mellett, természetesen oktatási és kutatási feladatokat is el fog látni. Minden tudásom szerint igyekszem munkámat az elvárt szakmai igényességgel végezni,  a beteg gyermek ellátása érdekében történő gördülékeny együttműködést megteremteni, csapatban dolgozva a gyermeksürgősségi-, gyermeksebész és traumatológus kollégákkal 

– mondta a hirek.unideb.hu-nak Juhász Éva szakmai koordinátor.

Juhász Éva 2001-ben végzett általános orvosként a Debreceni Egyetemen, majd csecsemő- és gyermekgyógyászat, sürgősségi orvostan, endokrinológia, diabetológia és gyermeksürgősségi orvostan szakvizsgát szerzett. 2011-től a Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Betegellátó Osztályát vezette, majd tanársegédi kinevezést kapott. A Gyermeksürgősségi Központ szakmai koordinátoraként legfőbb céljának tekinti egy dinamikus, motivált orvoscsoport és szakdolgozói team kialakítását, a sürgősségi betegellátás színvonalának további emelését a Klinikai Központ, a Gyermekgyógyászati Klinika, valamint a Sürgősségi Klinika vezetőinek szakmai iránymutatásával. 

- Hiszem, hogy a sürgősségi ellátást igénylő beteg gyermek bizalmát megfelelő odafordulással, empátiával, kommunikációval a gyermek igényeihez, életkorához igazítva lehet és szükséges elnyerni. Az ezt biztosító gyermekbarát légkör megteremtése és ezen attitűd átadása a fiatal kollégáknak mindennapi feladatunk.  A hatékony es szakmai protokollok szerinti ellátás megvalósításához elengedhetetlen az Országos Mentőszolgálattal és Szent Márton Gyermekmentő Szolgálattal, továbbá a gyermek alapellátás vezetőivel történő folyamatos és konstruktív együttműködés – tette hozzá az újonnan kinevezett szakmai koordinátor.

Juhász Éva – a Klinikai Központ elnökének javaslatára – a Debreceni Egyetem gyermeksürgősségi grémiumának vezetésére is felkérést kapott. Kinevezését az Elnöki Hivatalban ünnepélyes keretek között adta át Szabó Zoltán professzor, a Klinikai Központ elnöke.

Nagy és erős „őrangyalt” kapott Debrecen, a régió
A gépbeszerzések után az év második felében kezdi meg működését a Gyermeksürgősségi Központ.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Árokba borult egy autó az M3-ason, Polgárnál
Árokba borult egy autó az M3-ason, Polgárnál
A balesethez tűzoltók és mentők is érkeztek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Megkezdődhet Debrecen keleti városrészének felvirágoztatása
Ilyen komplex fejlesztés Magyarországon először valósul meg.
Tényszerűen a személyi kölcsönökről: Mikor és kinek érdemes felvenni őket?
Fontos tudni, hogy a személyi kölcsönök kinek és mikor jelenthetnek jó megoldást.
A világ legnagyobb tojásrántottáját készítették el Debrecenben
A 75 ezer tojásból mintegy 30-35 ezer adag rántotta készült.
645 ezer forint a bruttó átlagkereset
A KSH adata, és a kormány embere kommentálja.
Nagy Márton bejelentette: 2024 végéig biztosan marad a kamatstop
A kamatstoppal védett fennálló tőketartozás értéke meghaladja az 1250 milliárd forintot.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Avagy mit jelent a pénzügyi tudatosság a mindennapokban?
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Élményalapú ismeretbővítés és a kikapcsolódás a Debreceni Szakképzési Centrum intézményében.
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
A világ legnagyobb tojásrántottájával vár minden debrecenit a piacvezető Tranzit Csoport.