Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kapaszkodik a gödörből kifelé a Debrecen

| 2020. 09. 23 | 21:37:00
Ezúttal idegenben verték a Dunaújvárost minimális különbséggel.
Kapaszkodik a gödörből kifelé a Debrecen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

24-23-ra legyőzte a DVSC Schaeffler a Dunaújvárosi KKA együttesét a női kézilabda bajnokság hatodik fordulójának szeptember 23-i játéknapján Rácalmáson (a hazaiak sportcsarnoka felújítás alatt áll). Gyenge első félidő után egyre javult a debreceniek játéka, végül Kovács Anna klasszisa és Csapó Kyra bravúrjai győzelmet értek.

A járványhelyzet ellenére optimistán vágott neki a szezonnak a DVSC Schaeffler, de néhány hét alatt kiderült, hogy nincs könnyű meccs a tavalyi teljesítményt nyomokban is alig őrző együttes számára. Ez a realitás, amit még Vukajlovic több hónapos kiesésését nem számítva is jobb tudomásul venni, szoktatva magunkat ahhoz, hogy egy dunaújvárosi győzelmet igenis meg kell tudni becsülni.

A rácalmási találkozón a vállsérüléssel bajlódó, már a Szombathely ellen is csak pillanatokat a pályán töltő Despotoviccsal sem számolhatott Köstner Vilmos. Mezőnyben a Vantara-Kelemen, Vámos, Hornyák, Tóvizi, Kovács, Arany hatos kezdett a vezetőedző, a tehetségét egyre többször megcsillogtató Csapóval a kapuban.

Az első tíz percben sikerült 3-1-es vezetéshez jutni, ezzel együtt a szombati mérkőzést idézően bizonytalannak tűntek a mieink, ahogy Vámos dolgát sem könnyítette meg az ellenfél a szoros védőkísérettel. A következő percekben a dunaújvárosiak ráéreztek arra, hogy Szalai és Ferenczy egy-egy jó testcsellel és rágyorsítással képes zavarba hozni Tóviziéket a debreceni védelem középen, míg Kovácsék egymás után találták telibe a kapufát. Így a 18. percre megfordult a kocka (8-5). A DKKA gólszériája még inkább összezavarta a piros-fehéreket, előfordult, hogy két emberünk közül bármelyik ziccerig vihette volna, helyette kijátszották a szélre, ráadásul rosszul.

Szerencsére a Dunaújváros nem tudott elhúzni háromnál jobban, a debreceniek pedig kezdtek magukhoz térni és a pechvogel percek után. Köstner Vilmos cserékkel javított a védekezésen, míg elől Kovács Anna húsz perc elteltével belőtte magának a kaput, s három góllal terhelte meg Hlogyik hálóját a 22. és a 27. perc között. Csapó Kyra a két megfogott hetesen túl is jól védett. A 11-11-es félidei eredmény mögött két nem éppen a legjobb arcát mutató, helyenként kifejezetten esetleges kézilabdát mutató csapat állt.

Utolsó perces büntető

A második játékrész hosszú perceken át egészen hasonló mederben folyt és nem is engedték el egymást a csapatok egyetlen gólnál jobban. A DVSC védekezésben már nem csúszott vissza a korábbi hibákba, ezzel Hornyákék sokat tettek azért, hogy Csapó 45 százalékos védéshatékonysággal a mérkőzés embere legyen. 

Az utolsó tíz percben a Lokinak az egyre jobban felpörgő Vámos góljával sikerült pillanatnyi lélegzethez jutnia (52. perc, 18-20). De ezzel még egyáltalán nem volt megnyerve a mérkőzés. Olyannyira nem, hogy az utolsó percben Román Dorina 23-24-nél hetest végezhetett el egy nagyon-nagyon vitatható faultot követően. Ha bedobja, talán elúszik a debreceni győzelem. Nem is volt annyira rossz a lövés, de Csapó megfogta – a meccs legutolsó kulcsmomentumából is a Loki jött ki jobban!

A győzelemben Csapó mellett Kovácsnak is oroszlánrésze volt: amikor a többiekben kevesebb volt a mersz, a jobbátlövő akkor vállalt a legtöbbet, 9 találattal a legeredményesebb játékos volt a pályán. A békéscsabai kölcsönadásból visszakért Vámosi Panna három precíz büntetőjére szintén nagy szükség volt.

MESTERMÉRLEG
Vágó Attila: – Óriásit küzdött a csapatom, így megnehezítettük, a DVSC dolgát. Ez a meccs a vereség ellenére nagyon sokat adhat nekünk a jövőre nézve.
Köstner Vilmos: – Nem játszottunk jól, ráadásul a Dunaújváros halogató taktikája nagyon nem feküdt nekünk. Hosszas védekezése után elkapkodtuk a támadásainkat, így a jól kézilabdázó hazai csapat megnehezítette a dolgunkat.

RaL

Kapcsolódó hírek
Olimpiai bajnokot igazol a Debrecen
Olimpiai bajnokot igazol a Debrecen
A játékos a következő szezontól erősíti a DVSC Schaeffler gárdáját.
Hét DVSC-s szerepel a világbajnokságon
Hét DVSC-s szerepel a világbajnokságon
A debreceni keret fele valamelyik válogatottat erősíti.
Repüljenek a plüssállatok a DEAC meccsén!
Repüljenek a plüssállatok a DEAC meccsén!
A debreceni kézisek egy gyermekotthon lakóinak gyűjtenek.
Magyar Kupa: idegenbe kényszerülnek a debreceniek
Magyar Kupa: idegenbe kényszerülnek a debreceniek
Szerencsésebb sorsolást is el tudtunk volna képzelni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés