Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan kerülheted el a hőveszteséget a kutyaajtónál?

civishir.hu | 2023. 11. 27. | 13:52:03
XXX
Hogyan kerülheted el a hőveszteséget a kutyaajtónál?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha egy négytappancsossal osztod meg a mindennapjaid, akkor csuda sok boldog közös évetek lehet együtt. Ráadásul ezek a hűséges és nagyon okos pajtások rengeteg mindent igazán rövid idő alatt képesek elsajátítani. Ha például felszerelsz egy kutyaajtót, akkor igen boldoggá tudod tenni a szőrös lakótársad, aki így ezután szabadon közlekedhet ki-be a lakás és a kert között. Persze a meleg is könnyen kiszökhet, ha nem gondoskodsz a megfelelő hőmegtartásról.

Szerelj magad, javíts a szigetelésen!

Sok ajtón látni manapság kutyaajtót, amely igazából nem más, mint egy speciális fedett nyílás egy bejárati ajtóba vágva. Ha a már meglévő kutyaajtót akarod téliesíteni, akkor érdemes a JOSZERSZAM.com zárak, vasalatok választékában körülnézned, ahol például remek szigetelőcsíkokat is beszerezhetsz. Az ilyen időjárásálló termékekkel rengeteg hő kiáramlását megakadályozhatod, s ezzel elég sok pénz maradhat a zsebedben. Ha már elkezded a munkát, akkor ne is állj meg csak a kutyaajtó szigetelésénél. Érdemes az ajtóra és az egyéb nyílászárók keretére is felragasztanod a védőcsíkokat, amely egyáltalán nem nehéz.

Persze használhatsz szilikon tömítőanyagot is a meglévő rések és lyukak betapasztására. Nagyon jó ötlet a kutyaajtó billenő lapjának az aljára mágnest feltenni, hogy ne lengjenek feleslegesen akár az első nagyobb széllökésre. Ezzel is sokkal több hő maradhat bent. Érdemes lehet akár egy második billenőlapot is felszerelni, így is vastagítva a környezet és a benti tér közötti elválasztó réteget.

Speciális kutyaajtó típusok

Persze felteheted a kérdést, hogy tényleg megéri a kutyaajtó? Nem lesz túl nagy a fűtésszámla? Ma már vannak eleve olyan ajtók, amelyet a hideg időre is gondolva terveztek meg és a kialakítása speciális. Ezekkel ma már tényleg minimalizálható a hideg, a hőveszteség. Ezeken mágneses időjárásálló szigetelőcsíkok vannak, amelyek zárva tartják a kis kedvenc bejáratát, ha épp nem használja. Már vehetsz olyan ajtót is, melyet időjárásálló gumi vagy műanyag billenőlappal szereltek fel, és ráadásul még vízlepergető is. A dupla rétegű kutyaajtók meg pláne sokkal hatékonyabbak. A két réteg, hajlékony gumi billenősorból álló közötti légréteg remek szigetelőképességgel bír.

Maximális biztonság a high-tech kutyaajtóval

Nagyon hatékonyak az okos elektronikus kutyaajtók, amelyek tényleg csak abban az esetben nyílnak ki, ha érzékelik a kisállat nyakörvén elhelyezett speciális mikrochip jelzését. Ezen tényleg nem juthat be idegen állat, csak az arra felhatalmazott. A meleg pedig nem juthat ki, mert a kutyaajtó is tényleg bezárul.

A meglévő problémákat, ahogy látod, egy kis kreatív tervezéssel vagy barkácsolással hamar meg lehet oldani. A jó szigetelésű kutyaajtó pedig majd télen-nyáron biztosítja kis vagy nagyobbacska kedvenced szabad mozgását, amely a gazdiknak is sokkal kényelmesebbé teszi a mindennapjait.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nem hagyja veszni a régi villáit a Debreceni Egyetem
Nem hagyja veszni a régi villáit a Debreceni Egyetem
Első ütemben megújul a Dóczy József utcai villák környezete.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Gondola Zsolt Zoárd: ezzel a költségvetéssel a távol-keletiek járnak jól
Szerintük a tervezet nem felel meg a debreceniek érdekeinek.
Debreceni panelprogram: hiába van pénz, egy sor pályázó félreértésben leledzik
Hat társasháznak sikerült támogatható pályázatot összehoznia, kilencnek nem.
Egyetlen földút sem marad Kabán
41 utcában aszfaltoznak.
Debrecenben már majd' minden második turista külföldi
Az idegenforgalmi adóbevétel is jelentősen nőtt 2022-höz képest.
Újra versenybe száll Debrecen egy „Európa fővárosa” díjért
Ezúttal a kultúra helyett a zöld a hívószó.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
A több mint félszáz munkatárs komfortosabb körülmények között tudja ellátni feladatát Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés