Hal(ihó), Debrecen!

A hazai halfogyasztás népszerűsítése érdekében immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a hétvégén a debreceni halvasárnapot - jelentette be Pajna Zoltán (Fidesz), a város alpolgármestere kedden sajtótájékoztatón.
A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. a legnagyobb, mintegy 50 kilogrammos halat felajánlotta a rászorulóknak: az óriáshalból készült ételt a debreceni hajléktalanok között osztják szét - tette hozzá az alpolgármester.
Lupsán Róbert, a halgazdaság vezérigazgatója örvendetesnek nevezte, hogy ha lassan is, de növekszik hazánkban a halfogyasztás, bár az évenkénti 4 kilogrammos fogyasztás még mindig töredéke az európai uniós átlagnak.
A hétvégi halvasárnapra nemcsak készételekkel, hanem élő hallal és feldolgozott haltermékkel is készülnek: ponty, harcsa, busa és amur szerepel a kínálatban - tette hozzá a vezérigazgató.
Barabás Zoltán, a Fanny-Line Kft. ügyvezetője elmondta: számos halételt, egyebek mellett haltepertőt, halpástétomot, vegyes- és korhely halászlét, harcsapaprikást, dorozsmai molnárpontyot, sült pontypatkót és rántott pontyszeletet kínálnak majd a város főterén megrendezendő halvasárnapon.


















