Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Esztergomi gyomros Debrecenben

Cívishír | 2024. 09. 14. | 19:35:54
Elek Gábor és Szilágyi Zoltán csatáját nem a DVSC vezetőedzője nyerte.
Esztergomi gyomros Debrecenben
Szabó Nina legalább próbálta felpiszkálni a tüzet (Fotó: DVSC Schaeffler)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

34-28-ra kikapott a DVSC Schaeffler a Mol Esztergom együttesétől az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság 2. fordulójának szeptember 14-i játéknapján. A veteránokat (Szucsánszki, Kisfaludy), feltörekvő tehetségeket (Faragó, Ballai) és rutinos rókákat (Herczeg, Hajtai) okosan elegyítő újonc olyan csúnyán meglepte a DVSC-t, hogy arra nincsenek szavak. Senki sem számított könnyű mérkőzésre, de arra sem, hogy Elek Gábor csapata a játék minden elemében maga alá gyűri a találkozó esélyesének számító debrecenieket.

Gabriel – Grosch, Sercien-Ugolin, Tóth, Füzi-Tóvizi, Thorleifsdóttir, Petrus sorral nyitott a Loki, és elszórogattunk pár labdát, így bő öt perc után a vendégek vezettek 4-3-ra. Az látszott, hogy a beálló megjátszását kifejezetten erőltetni szeretné Szilágyi Zoltán. Ebben fejlődnie is kell a csapatnak, és ezt a célt a jelek szerint akkor sem engednék el, ha rövid távon nem mindig következik belőle eredményesség. A 12. percben viszont már megugrott az Esztergom, 7-4, ezért időkéréshez folyamadott a debreceni vezetőedző.

Agresszívabb vált a Loki védekezése, de csak kicsusszantak a szorításból a döntő pillanatokban Ballai Borbáláék, s negyedóra játék után 6-11 szerepet az eredményjelzőn – ez azért rosszabb pillanatainkban sem vetődött fel bennünk a mérkőzést megelőzően.  

Természetesen a hazaiak jól tudták, hogy ennél sokkal több kell, ami a pályán nagyobb sebességben, odaadóbb szellemben megmutatkozott. Két gólra sikerült felzárkózni, majd egy könnyen elkerülhető belemenés (Jovovics), egy kihagyott hetes (Töpner) és egy kapufára lőtt ajtó-ablak ziccer (Haggerty) megakasztotta a lendületet. Szabó Nina tört be remekül, 11-14, a túloldalon azonban Gabriel csúnyán mellényúlt egy távoli próbálkozásnak, 11-15 (25. perc). Kevergette a lapokat Szilágyi Zoltán, még Petrust is lekapta negyedóra után (Vámos Mira három kísérletből kettőt lőtt), azonban a fordulatszám újra és újra visszaesett a rengeteg kimaradt lehetőség következtében. 24-ből kísérletből 13 gól, azaz 54 százalékos lőhatékonyság a Lokinál: ez volt a fő gond. Ötgólos hátrányban (13-18) ért véget az első félidő.

Szilágyi Zoltán csapata már a szünetben komoly hátrányba került (Fotó: DVSC Schaeffler)

Nem volt kérdés, hogy ha tűzzel, vassal, vérrel is, de nagyon meg kell nyerni a második fél órát. Ehhez azonban Szucsánszki Zitáéknak is volt egy-két szava. A DVSC gyorsítani, az esztergomiak lassítani igyekeztek a játékot, a 40. perc végén háromra csökkent a vendégelőny (20-23), de szó sem volt a megroppantásukról. Annyira nem, hogy a 43. percben a nyolcadik gólját szerző átlövő, Faragó Lea, majd Kisfaludy Anett visszaállították az ötös különbséget (20-25). Az ezt követő periódusban sem jöttek úgy a gólok Tóviziék számára, ahogy szerették volna, miközben a rohanás egyre inkább szétzilálta a debreceni védekezést.

Faragóra nem léptek ki vagy rossz üzemben léptek ki a piros-fehérek, a 19 éves korosztályos válogatott sorra szerezte a gólokat. Ötven perc után (24-30) semmi nem mutatott arra, hogy a DVSC megfordíthatja a találkozót. Dramac is kapott lehetőséget, az osztrák igazolás sem tudott hozzátenni, nem is mutatott túl nagy önbizalmat. Bár a Hódos közönsége már a szünetben sem lehetett magabiztos az eredményt illetően, azért azt nem gondoltuk, hogy ennyire nem lesz közünk a végjátékhoz. Hattal nyert az Esztergom, 34-28-ra, vagyis egyet még hozzá is tudtak tenni az első félidei előnyükhöz.

Ha mindez nem lenne elég, tizenöt vendégdrukker simán leszurkolta az egyre jobban magába forduló Hódos közönségét. Talán ha 10 percig érezhette a Loki azt, hogy otthon játszik. 

K&H női kézilabda liga, 1. forduló
DVSC Schaeffler – Mol Esztergom  28-34 (13-18)
Debrecen, játékvezetők: Kiu G., Kiu T., 1000 néző
DVSC: Bartulovic, Gabriel (kapusok), Füzi-Tóvizi 3, Grosch 1, Haggerty 1, Hornyák, Jovovics 4, Juhász, Kristina 2, Océane 2, Petrus, Szabó 4 (1), Thorleifsdottir 4, Tóth, Töpfner 5 (2), Vámos 2. Edző: Szilágyi Zoltán.
Esztergom: Herczeg, Tóth (kapusok), Ballai B. 4, Bede, Faragó 13 (3), Hajtai 3, Horváth 1, Kisfaludy 4, Kiss, Kovács 4, Kármán 2, Majoros 1, Mlinkó, Nick, Szucsánszki 1, Teplán 1. Edző: Elek Gábor.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 3/3.

MESTERMÉRLEG:
Szilágyi Zoltán: – Gratulálok az Esztergomnak, teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót. Fiatal csapat, mégis sokkal érettebben kézilabdázott nálunk. Nagyon csalódott vagyok. Nem lehet így elkezdeni egy meccset. A hetedik percben már az ötödik személyi hibánál tartottunk, kihagyott hetesek, ziccerek és nem volt egyetlen olyan egyéni teljesítmény sem, amire támaszkodhattunk volna. Bekerültünk egy negatív spirálba és bármit változtattunk, semmi nem működött. Sok mindent meg kell beszélnünk a csapaton belül, tisztáznunk kell, hogy kitől mit várunk… Vannak ilyen meccsek, de most az a legfontosabb, hogy ebből a helyzetből miként tudunk kijönni.

Elek Gábor: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert rengeteget dolgoztunk érte. Ezzel együtt azt mondom, hogy gyorsan el kell felejtenünk ezt a mérkőzést nekünk is és a hazaiaknak is. Ettől nem lettünk jobb csapat, ugyanilyen alázattal kell tovább dolgoznunk. Persze voltak kiváló egyéni teljesítmények, ami mellett nem szabad elmenni szó nélkül. Ez a négy pontos kezdés álomszerű, de sokat kell még dolgoznunk azért, hogy elérjük a céljainkat.

RaL

Megszórták első bajnoki ellenfelüket Tóviziék
A meccs egyes periódusaiban a támadások befejezése is gondot okozott a Vasasnak a debreceniekkel szemben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szertefoszlottak a DEAC-osok álmai
Szertefoszlottak a DEAC-osok álmai
A BVSC jutott a következő körbe.
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a 4-esen, Püspökladánynál
Karambol a 4-esen, Püspökladánynál
A tűzoltók áramtalanították a kocsikat.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Munkahelyi balesetek: kiemelten ellenőrzik az építő- és feldolgozóipart
A munkavédelmi hatóság nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre irányuló szemlélet kialakítására.
A kormány szeretné, ha jelentősen növekedne a minimálbér összege
Erről Gulyás Gergely beszélt a kormányinfón.
Két utcát korszerűsítenek Ebesen
Hajdúböszörményi cég a kivitelező.
Árstop: Magyarország uniós jogot sértett
A SPAR támadta meg egy büntetés jogosságát.
Támogatott tartalom
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
4000 négyzetméteres rendezvénysátor várja idén is a gasztronómia szerelmeseit és a bulizni vágyókat az ősz legnagyobb gasztroeseményén a cívisvárosban.
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
A gasztronómia és a zene szerelmeseinek idén is felejthetetlen élményt ígér a Debreceni Zamat Fesztivál.
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
A debreceni biotechnológiai üzem a jövő szempontjából a Richter számára a legfontosabb terület.
Miért szükséges a fugázás?
Miért szükséges a fugázás?
Milyen funkciója van ennek az anyagnak?