Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszórták első bajnoki ellenfelüket Tóviziék

Cívishír | 2024. 09. 07. | 19:39:47
A meccs egyes periódusaiban a támadások befejezése is gondot okozott a Vasasnak a debreceniekkel szemben.
Megszórták első bajnoki ellenfelüket Tóviziék
Füzi-Tóvizi Petra és Hornyák Dóra (Fotó: DVSC Scaheffler)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

39-24-re legyőzte a DVSC Schaeffler a Vasas SC együttesét az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság 1. fordulójának szeptember 7-i játéknapján. Negyedóráig tudta tartani a lépést a Vasas az előző idényhez képest is erősödött Lokomotívval, majd egyre nyomasztóbb fölénybe kerültek a vendégek. A piros-kékek korábban a kiesés ellen harcoltak, úgy tűnt, ebben a bajnoki kiírásban is ez lehet a céljuk.  

A Loki Bartulovic – Grosch, Sercien-Ugolin, Tóth, Füzi-Tóvizi, Thorleifsdóttir, Petrus összeállításban állt fel a bajnoki nyitányra. Az első percek annyira kiegyenlített játékot hoztak, hogy egyik csapat sem tudott kettővel ellépni a vetélytárstól. Petrus Mirtill egy piros-fehér ellentámadásból 5-5-re egalizált a 7. percben. Az első tíz perc végére sem változott ez a kép, 7-7 volt az állás. Majd az elmúlt két idényt Debrecenben töltő Nagy Nóra harcolt ki büntetőt a Vasas számára, Farkas Johanna kapufát lőtt, amit a másik oldalon Füzi-Tóvizi Petra góllal büntetett. 

A 16. percben meglehetett volna a debrecenieknek a kétgólos előny, de Petrus ziccert rontott egy kontra végén, maradt a 8-9. Kisvártatva a Bartulovicsot váltó Gabriel hárított, a labda gyorsan Grosch Vivienhez került, a jobbszélső nem hibázott, 8-10. 

Bár Nagy Nóra kétszer is betalált, a félidő derekán akadozni kezdett a hazai „gépezet”, a piros-kéket egyre többször akadt fenn a debreceni védelmen, szaporodtak a vendég labdaszerzések. A 22. percben Petrus 9-13-ra módosította az eredményt, majd egy hazai találat után Haggerty vált le a védőjétől Jovovic passzából és ismét négy gól volt a DVSC előnye. Jelentősen javult a Loki védekezése, szorosabb őrizetet kaptak a Vasas játékosai, ami Gabriel dolgát is könnyítette a kapuban. A francia sorozatos védésekkel hálálta meg ezt a társaknak. Petrus Mirtill szélső ziccerből lőtt gólt a félidő végén, magabiztos előnnyel vonult pihenni a DVSC (11-17).

A Petrust váltó Vámos volt a második játékrészt első gólszerzője. Füzi-Tóvizi Petra percei következtek, a válogatott beálló három góllal terhelte meg a Vasas hálóját, mellette jól védekezett, labdát szerzett, büntetőt harcolt ki. A 38. percben az ő hatodik találatával már 14-23 volt a DVSC javára. „Sok” volt a DVSC a hazaiaknak, a támadások befejezéséig se nagyon jutottak el Farkas Johannáék; Konkoly Csaba vezetőedző a harmadik időkérésével is élt a 43. percben 14-28-nál. Nem ment vele sokra, a csapata továbbra is csak szenvedett, negyedóra alatt mindössze három gólra volt képes a Vasas (mindet Nagy lőtte…). A befejező periódusban érthetően nem akart megszakadni a DVSC, így is játszi könnyedséggel, 15 gólos előnnyel hozták a mérkőzést Szilágyi Zoltán „leányai”.

Thorleifsdóttirék szeptember 14-én (szombat) a Hódosban mutatkoznak be tétmeccsen, akkor az újonc Mol Esztergom lesz az ellenfél.

K&H női kézilabda liga, 1. forduló
Vasas SC – DVSC Schaeffler 24-39 (11-17)
Budapest, játékvezetők: Hèjja, Kónya.
Vasas: Mészáros, Zsigmond (kapusok), Boldizsár 1, Dombi, Domokos 1, Farkas 6 (2), Ferenczy, Fodor 2, Juhász, Mihály, Mile, Nagy 5 (1), Oláh 1, Szabó 1, Szilovics 6, Varjas 1. Edző: Konkoly Csaba.
DVSC: Bartulovic, Gabriel (kapusok), Füzi-Tóvizi 7, Grosch 3, Haggerty 3, Hornyák, Jovovics 2, Juhász, Kristina 2, Océane 3, Petrus 3, Szabó 4, Thorleifsdottir 2, Tóth 1, Töpfner 4 (2), Vámos 5. Edző: Szilágyi Zoltán.
Kiállítások: 2, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 2/2.

MESTERMÉRLEG
Konkoly Csaba: – Végig dominánsan játszott az elmúlt idényben BL-ben szereplő, most Európa Liga induló DVSC. Nekünk nem a Debrecent kell legyőznünk, számunkra csak ezután kezdődik a bajnokság.
Szilágyi Zoltán: – Az első meccs mindig speciális, volt a játékosokban feszültség, ez látszott az első percekben. Elsősorban védekezésben volt problémánk, ahogy összeálltunk hátul sikerült megnyugtató előnyre szert tennünk. A második félidő bizonyos periódusaiban felszabadult örömjátékot produkáltunk. Annak örülök, hogy erős volt a beálló játékunk. Bízom benne, hogy ezt így tudjuk folytatni!

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Régi-új elnök a Magyar Olimpiai Bizottság élén
Régi-új elnök a Magyar Olimpiai Bizottság élén
Gyulai Zsolt egyedüli jelölt volt a tisztségre.
Hirdetés
Hirdetés
Orbán szerint így lehet gazdaságilag sikeres Magyarország
Orbán szerint így lehet gazdaságilag sikeres Magyarország
A miniszterelnök újságírók előtt beszélt erről.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Az LMP szerint meg kell állítani a kormány debreceni ámokfutását
A „15 legkárosabb kiemelt kormányzati beruházásról” szólt a párt politikusa.
Szolgáltatóház épülhet Tégláson
Rendezvények otthonául is szolgál majd.
Népszavazási kezdeményezés: a debreceni akkumulátorgyár is érintett
Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese mindenkit aláírásra buzdít.
Porzik a táj, nagy az aszály – 390 ezer hektáron gond van
Állami, termelői és uniós forrásból 35 milliárd forintos szintig töltötték fel a kárenyhítési alapot.
Debreceni Színészház: megváltozott a terv
A felújítás elmaradt, a maradás kétséges, a polgármester nyugtat.
Támogatott tartalom
A munkahelyteremtés és az identitáserősítés a fő célok között Komádiban
A munkahelyteremtés és az identitáserősítés a fő célok között Komádiban
A korábbi városvezetésnek szavazott ismét bizalmat a dél-bihari település szavazóközössége.
NI #mutiholdolgozol-nap: saját jövőképükbe pillantottak gyerekek
NI #mutiholdolgozol-nap: saját jövőképükbe pillantottak gyerekek
Izgalmas és interaktív feladatok, érdekes kihívások.
Mozgalmas lesz az ősz Berettyóújfaluban
Mozgalmas lesz az ősz Berettyóújfaluban
Mézes nap, szaunázás és 24 órás úszóverseny is lesz.