Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egymilliárd ember nézte a tévében Magyarországot

| 2023. 08. 28 | 16:39:00
A szervezők minden várakozását felülmúlta a világbajnokság
Egymilliárd ember nézte a tévében Magyarországot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szervezők valamennyi várakozását, legszebb reményeit is túlszárnyalta a vasárnap zárult budapesti atlétikai világbajnokság. A hétfői sajtótájékoztató két videó bejátszásával kezdődött, az elsőben a hangulatot és a szurkolást idézték fel, a másodikban pedig többek között olyan világsztárok beszéltek élményeikről és benyomásaikról, mint a rúdugrás "királya", a svéd Armand Duplantis és a női magasugrás bajnoka, az ukrán Jaroszlava Mahucsih. Szavaik alapján valamennyiüket lenyűgözte a budapesti világbajnokság és Duplantis azzal zárta gondolatait, hogy reméli, mielőbb visszatérhet Magyarországra.

A bejátszásokat követően Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár összegzett, megköszönte a segítséget mindenkinek, aki hozzájárult a sikerhez, melyet az elmúlt kilenc napban valamennyi külföldi vendégtől, magas rangú vezetőtől kapott visszajelzés alapján arattak. Köszönetet mondott többek között Sebastian Coe-nak és a nemzetközi szövetségnek a bizalomért és a lehetőségért, a Magyar Atlétikai Szövetségnek a sportszakmai támogatásért, a magyar kormánynak azért, hogy minden feltételt biztosított a sikeres rendezéshez, illetve a szurkolóknak és a sportolóknak a kiemelkedő teljesítményükért és az önkénteseknek a remek munkájukért.

A politikus számokkal támasztotta alá, miért a világ harmadik legnagyobb sporteseményeként tartják számon az atlétikai világbajnokságot.

"Hogy milyen volumenű esemény volt, azt néhány számadattal szeretném érzékeltetni. Rekordszámú, 2100 sportoló vett részt a versenyen 195 országból. 120 országból több mint 400 ezer szurkoló látta a helyszínen élőben a világbajnokságot. Az első hét napban napi közel egymillió látogató nézte meg a vb-nek a weboldalát, ezzel minden korábbi eseményt túlszárnyaltunk. Tizennégyezer cikk született a világbajnokságról, melyeknek 28 és fél milliárdos elérése volt világszerte"

- sorolta az államtitkár, azt is hozzátéve, hogy pontos számok még nincsenek, de hozzájuk eljutott adatok alapján több mint egymilliárd tévénéző figyelte a budapesti versenyeket.

Németh Balázs, a szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója pontos jegyeladási adatokkal is szolgált. Elmondta, a budapesti a számok tekintetében túlszárnyalja az eddigi legsikeresebb, 2017-es londoni vb-t. A versenyekre 404 088 jegyet adtak el az elérhető 423 090-ből, azaz a belépők 95,5 százalékát értékesítették.

Kérdésre válaszolva Schmidt Ádám elmondta, hogy a tervezet 70 milliárdos költségvetési keretet tartani tudták, nem lépték túl, a végleges elszámolás pedig az év végére várható.

Kapcsolódó hírek
Fuss egy kört ronda pulcsiban Debrecenben!
Fuss egy kört ronda pulcsiban Debrecenben!
A leggiccsesebb, legrondább vagy legviccesebb karácsonyi pulcsik jó látványt ígérnek.
A debreceni Mihalik Gergő a vb-keretben!
A debreceni Mihalik Gergő a vb-keretben!
A magyarok sorrendben a kazah, az osztrák, a japán, a dán és a francia együttessel találkoznak.
Országos csúccsal zárt a debreceni sellő a romániai EB-n
Országos csúccsal zárt a debreceni sellő a romániai EB-n
Senánszky Petra legfőbb célja a párizsi olimpia.
Debrecen nem hagyja veszni a Bocskait
Debrecen nem hagyja veszni a Bocskait
Az olimpia évében különösen jó versenynek ígérkezik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés