Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Betonkemény védekezéssel döntős a Debrecen!

| 2021. 05. 15. | 17:41:00
Vámosék esélyt sem adtak a Kisvárdának.
Betonkemény védekezéssel döntős a Debrecen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

28-22-re legyőzte a DVSC Schaeffler a Kisvárda Master Good együttesét a Magyar Kupa Veszprémben rendezett május 15-i elődöntőjében. Ezzel döntős a Loki, az ellenfele a Győri Audi ETO lesz a vasárnapi fináléban, miután Amorimék 29-25-re nyertek az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen.

A két vezetőedző, Kudor Kitti és Bakó Botond március eleji összecsapásához képest (Kudor akkor debütált ebben a szerepben!) a Loki gyorsabb és pontosabb volt elől, míg hátul ugyanazt a szikrázóan kemény debreceni bajnokit idézte a találkozó, főleg az első félidőben. A DVSC teljesen megérdemelten nyert, hiszen végig kézben tartotta a mérkőzést, és jó hatásfokkal büntette ellenfele hibáit.

Szívvel és ésszel

Két, Kovács Anna által értékesített hetessel 2-0-ás vezetés szerzett a Loki; a mérkőzés harmadik találata csak a 10. percben született meg, akkor a Kisvárda irányító, a következő idényt már a DVSC-vel kezdő Szabó Nina passzolt nagyszerűen Dombi Lucához, a beálló pedig 2-1-re módosította az állást.

Szinte végig hatékony volt a Hornyák Dóra irányította védelem  Fotó: DVSC Schaeffler

A Csapó-Vantara-Kelemen, Hornyák, Vámos, Tóvizi, Kovács, Arany felállásban kezdő és védekező debreceniek (támadásban Despotovic váltotta Hornyákot) rendkívül masszívnak bizonyultak, a Kisvárdából pedig hiányzott az e fal áttöréséhez szükséges kvalitás. Szabó Nina ugyan még kiosztott egy gólpasszt a balszélre Milosevichez (3-2, 11. perc), de aztán 6-2-ig (16. perc) szaladt a Loki. Előbb Hornyák büntette a saját térfeléről a késve cserélő várdaiakat, azután Tóvizi fordult be remekül, majd Vantara-Kelemen lőtt a felső sarokba gyors körbepasszolgatás végén.    

Bordás Réka tartóztatja fel a kisvárdai Mészáros-Mihálffy Adrient  Fotó: DVSC Schaeffler

A játékrész második felében enyhült a szorítás a DVSC lövőin, Despotovic és Kovács is kilenc méterről bombázott a kapuba, de a Kisvárda sem tétlenkedett (9-5, 21. perc). A Loki volt viszont a hajrá, ami elsősorban a Despotovic-Bordás duó gólerős kapcsolatának, Csapó kiváló védőteljesítményének és általában a remek debreceni csapatvédekezésnek volt köszönhető. Hatgólos előny birtokában szusszanhattak Kovácsék, akik szemmel láthatóan élvezték a játékot, magabiztos, aggilis hozzáállást mutatva (13-7). A játékerőben meglévő különbséget jól jelezte, hogy könnyen szedegették a kisvárdaiak a kétperces kiállításokat, a DVSC sokkal tisztábban védekezett.

Gond nélkül őrizték az előnyt

A második játékrész három perce sem tartott, amikor Bakó Botond kikérte az utolsó idejét is. Puhán, lemondóan, szóval gyatrán kezdett ugyanis a Kisvárda, pillanatok alatt három gólt kaptak (Despotovicstól kettőt, Petrustól egyet). 

Csapó Kyra meghálálta a védelem erőfeszítéseit a kapuban  Fotó: DVSC Schaeffler

Az edzői feddéstől magukhoz tértek Siskáék, de legalább ennyit jelentett, hogy a DVSC-t is megjárt Pásztor Bettina foglalta el a kaput, sorozatban hárítva a debreceni kísérleteket. A 40. percben Milosevic a sokadik gólját szerezte a balszélről (19-13), de a következő percekre kifulladtak a rétköziek, sorra belehibáztak, Hornyákék pedig gólokkal büntették a rossz lövéseket és passzokat. Szerencsére Milosevic piros-fehér párja, Bánfai sem maradt el ellenfelétől a gólgyártásban: a ferencvárosi kölcsönjátékos a harmadik találatával 23-13-ra alakította az állást a 46. percben.

Nem volt kérdéses, hogy melyik csapat nyeri a találkozót, ezért Kudor cserélgetni kezdett, 26-21-re (57. perc) felhozva az ellenfelet. A finisben a Loki német hálóőre, Giegerich sem csak keresgélte a labdát (mint a korábbi percekben), így 28-22-es győzelmet aratott a végig jobban kézilabdázó DVSC!

Bravó, csapatmunka volt a javából!  Fotó: DVSC Schaeffler

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy amire felkészültünk, azt a lányok megvalósították. Idegesen kezdtünk, de ebben a periódusban is jól védekeztünk és jó volt a kapusteljesítmény. Tíz perc után megnyugodtunk és egyre nagyobb távolságra kerültünk a Kisvárdától. Küzdős mérkőzésre számítottunk, tudtuk, hogy a Kisvárda nem fogja feladni. Végig koncentráltak tudtunk maradni, amikor kellett, rá tudtunk tenni egy lapáttal.
Bakó Botond: – Elsősorban sebességben nem tudtunk felnőni, a meccshez. Leblokkoltunk, ezáltal statikusak lettünk. Elvesztettük a párharcokat, és nem tudtunk olyan minőségű kézilabdát produkálni, mint, amit elterveztünk. A sok kihagyott helyzetünkkel és rossz lövőszázalékunkkal könnyű helyzetbe hoztuk ellenfelünket.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Segíteni indult, belefulladt a Balatonba
Segíteni indult, belefulladt a Balatonba
Megvan a szezon első áldozata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Megkezdődhet Debrecen keleti városrészének felvirágoztatása
Ilyen komplex fejlesztés Magyarországon először valósul meg.
Tényszerűen a személyi kölcsönökről: Mikor és kinek érdemes felvenni őket?
Fontos tudni, hogy a személyi kölcsönök kinek és mikor jelenthetnek jó megoldást.
A világ legnagyobb tojásrántottáját készítették el Debrecenben
A 75 ezer tojásból mintegy 30-35 ezer adag rántotta készült.
645 ezer forint a bruttó átlagkereset
A KSH adata, és a kormány embere kommentálja.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Technikusokat avattak a Mechwartban
Technikusokat avattak a Mechwartban
Több mint 250 bizonyítvány talált gazdára.
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Avagy mit jelent a pénzügyi tudatosság a mindennapokban?
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Élményalapú ismeretbővítés és a kikapcsolódás a Debreceni Szakképzési Centrum intézményében.