Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bemutatták a DVSC új játékosait

| 2022. 07. 22. | 18:56:00
Sűrűbb lehet az ősz; az előszezonban kilenc meccsen szerepel a csapat.
Bemutatták a DVSC új játékosait
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sűrűbbé válhat a DVSC kézilabdázóinak őszi meccsnaptára, ugyanis a január-februári nemzetközi mérkőzések miatt a klubvezetés ritkítaná a bajnokikat abban az időszakban. Ábrók Zsolt, a klubot működtető DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője arról is beszélt a július 22-i sajtótájékoztatón, hogy a DKKA-val korábban kötött együttműködés keretében négy debreceni játékos ment kölcsönbe Dunaújvárosba, míg onnan egy balkezes jobbszélső érkezett az akadémiára.

Ami az idei célkitűzéseket illeti, az elmúlt szezonban elért bajnoki harmadik hely megőrzése mellett a nemzetközi kupaporondon tovább kell jutni a csoportkörből.

Szilágyi Zoltán értékelése szerint a játékoskeret „komplett", a nyolchetes felkészülés során a Loki kilenc edzőmérkőzést játszik (például kettőt-kettőt az FTC-vel és a Nagybányával). A vezetőedző úgy fogalmazott, az elmúlt két hétben elégedett volt a játékosok hozzáállásával; a hangsúly eddig értelemszerűen a fizikai felkészítésen volt, ugyanakkor a fő törekvés az újonnan érkezett játékosok mielőbbi beépítése (taktika a támadások, a lerohanások, a visszarendeződések során stb.). Szilágyi Zoltán abban is előrébb lépne, hogy ne legyenek olyan, papíron könnyű ellenfelek elleni nyögvenyelős mérkőzések, mint amilyenekre azért volt példa az ezzel együtt bronzos szezonban.

Töpfner Alexandra

A szakember a DKKA-tól érkezett Töpfner Alexandra kapcsán megjegyezte, imponált neki a játékos átlagon felüli helyzetkihasználása, valamint az, hogy a jobbszélső magabiztos büntetővégrehajtó. Hámori Konszuéla és Kácsor Gréta személyében két váci tanítványt üdvözölhet, nekik lövőként, egy az egybeni játékban és védekezésben egyaránt bizonyítani kell a Lokiban. Hámori sokoldalúsága különösen bővíti a taktikai lehetőségeket, míg Kácsorra a góllövésben helyeződik majd nagy súly. A Paris 92 klubjától érkezett a DVSC-hez a francia válogatott Catherine Gabriel, a rutinos kapus iránti elvárások egyértelműek, hiszen a Lokiból évek óta hiányik egy folyamatosan kiemelkedő teljesítményre képes hálóőr (tegyük hozzá, a német Giegerich a sérülését megelőzően már kifejezetten hozta, amiért leigazolták).

A klub új kommunkációs vezetője Vida Gyula lesz augusztustól; ő eddig az önkormányzati médiacéget vezette, ugyanakkor sportriporterként marad a televíziózásnál.

Kedvencekkel a cívisvárosba

Kácsor Gréta és Hámori Konszuéla öt-hat éve együtt lakik, mint kiderült, két kutya is érkezett velük a cívisvárosba. A válogatott balátlövő „az edzéseken érzi, hogy számítanak rá", ugyanakkor számára a csapatteljesítmény a legfontosabb. Reméli, az utánpótlás-válogatottként szerzett érmeit akár egy, a Magyar Kupában vagy az Európai Ligában elért medállal gyarapíthatja.

Kácsor Gréta

Töpfner Alexandra a jól sikerült elmúlt szezonja után főleg védekezésben fejlődne. Ami a heteseket illeti, szereti a „műfajt" azzal együtt is, hogy minden kapusból fel kell készülni. Személyes: a szélsebes hölgy egy óriás tacskóval költözött Debrecenbe.

Hámori Konszuéla

Hámori Konszuéla különleges keresztneve mögött édesapja olaszországi évei rejlenek; a belső játékos gyermekkorában nem rajongott a nevéért, de mára ez megváltozott. A jobbkezes jobbátlövő szerencsésnek tartja magát, hogy kislánykora óta ebben a pozícióban játszik, ez akkor sem változott, amikor Salgótarjánból Vácra került.

Catherine Gabriel

Catherine Gabriel azért határozta el magát a debreceni szerződés mellett, mert 28 évesen úgy érezte, Franciaországon kívül is ki kellene próbálnia magát, a magyar bajnokság pedig kellően erős.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nagyon erős lesz az UV-sugárzás az Észak-Alföldön
Nagyon erős lesz az UV-sugárzás az Észak-Alföldön
11 és 15 óra között kerüljük a napozást!
Hirdetés
Hirdetés
A két Joker-telitalálat sokat ér
A két Joker-telitalálat sokat ér
Nem hétköznapi számsort sorsoltak ki.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Loki és CATL – nincs napirenden a téma
Viszont Debrecenben is aktív a támogatásokban a kínai akkumulátorgyár.
Több utca is aszfaltborítást kap Hosszúpályiban
Debreceni cég végzi a kivitelezést.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató
A rovarok több tízezer éve biztosítanak táplálékforrást az ember számára szerte a világon.
Elektromobilitás: az EU büntetővámot vetne ki a kínaiakra
Kína nagyon elégedetlen az Európai Unió magatartásával.
Hungarospa: indul a főszezon!
A Prémium Zóna és a csúszdapark nyitása alkalmából akció!
A csatornába vezette a szennyezett vizet egy kínai cég Debrecenben
A büntetésről már május 22-én döntöttek, ám a határozatot csak június 11-én hozták nyilvánosságra.
Támogatott tartalom
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
Diákokat és pedagógusokat is díjaztak.
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.