Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azt hitte, hogy rajta nevetnek, ezért ölni akart – vádemelés Debrecenben

Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség | 2024. 04. 29. | 07:35:28
Ha beismeri tettét, öt és fél év börtönnel megúszhatja.
Azt hitte, hogy rajta nevetnek, ezért ölni akart – vádemelés Debrecenben
Börtönévek várnak rá (Fotó: Illusztráció/Freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki azt hitte, hogy a sértett és barátai rajta nevetnek és ezért a férfit le akarta szúrni.

A vádirat szerint a vádlott 2023. július 13-án 15 óra 50 perc körül egyedül tartózkodott Vámospércs egyik forgalmas utcáján lévő zebránál. Ebben az időpontban a gyalogos-átkelőhely másik oldalán várakozott a sértett és két barátja, akik munkából hazafelé tartva jókedvűen beszélgettek a munkahelyükön aznap történtekről.

A vádlott azonban úgy gondolta, hogy rajta nevetnek, ezért ideges lett és már a zebránál állva provokatív testtartást felvéve várta, hogy elinduljon felé a társaság. Miután a zebrán haladva találkoztak, a vádlott kötekedni kezdett a sértettel, majd őt tenyérrel egyszer az arcán megütötte.

A sértett és barátai ezt követően folytatták útjukat, azonban a vádlott felhergelte magát és a sértettnek azt kiabálta, hogy meg fog halni, őt meg fogja ölni. Az indulatos vádlott a sértett után ment, megpróbálta őt a mellkasán megrúgni, azonban a sértett ezt elhárította. Ekkor a vádlott hirtelen elővett egy 12 cm pengehosszúságú kést és azt a feje fölé emelve, fentről lefelé irányuló mozdulattal a sértett feje és felsőteste irányába szúrt, azonban a sértett védekezésként maga elé emelte a jobb kezét. Ennek következtében a vádlott támadása a sértett jobb alkarján horzsolásos sérülést okozott.

A közelben lévő élelmiszerüzletben tartózkodók észlelték a vádlott cselekményét, kimentek az utcára és megakadályozták a sértett további bántalmazását. Mindeközben a vádlott a kést eldobta és elmenekült a helyszínről. A sértett a vádlott bántalmazása következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban figyelemmel az elkövető ölésre irányuló kijelentésére, az elkövetés eszközére, a támadott testtájékra, fennállt a reális esélye a halálos eredmény bekövetkezésének, amely a sértett védekező magatartása miatt maradt el.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádirat az általános indítvány mellett mértékes indítványt is tartalmaz, miszerint ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén beismeri a vádiratban foglaltak szerint a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, őt a törvényszék 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésként 6 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá az elkövetéshez használt kést kobozza el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.