Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni Pál Tamarát pofonként érte, hogy hogy nem tagja a válogatottnak

| 2023. 11. 25. | 09:40:27
Gólkirály is volt az NB I-ben.
A debreceni Pál Tamarát pofonként érte, hogy hogy nem tagja a válogatottnak
Pál Tamara (Fotó: mtk.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pál Tamarát, a román SCM Gloria Buzau irányítóját pofonként érte, hogy nem került be a jövő szerdán kezdődő olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon szereplő magyar válogatott keretébe.

 "Amikor megtudtam, hogy nem vagyok benne a keretben, egy kicsit csalódott voltam, hiszen a legutóbbi bajnoki meccseken szerintem eléggé kimagasló teljesítményt nyújtottam. Nem is értettem, mi lehet az oka, hogy nem hívtak be. Reménykedtem, hátha még módosulhat, de sajnos nem" 

- nyilatkozta az M4 Sport 40x20 című kézilabda podcastjében az irányító. A debreceni nevelésű Pál Tamara korábban a Győri Audi ETO KC, a Mosonmagyaróvár és az MTK Budapest csapatában játszott, a fővárosiak színeiben gólkirály volt az NB I-ben. A román élvonal mostani idényében már három olyan mérkőzése is volt, amelyen tíz gólnál többet szerzett, a góllövőlista ötödik helyén áll, a gólpasszlistán hatodik, a büntetők hatékonysági rangsorát pedig vezeti (24/22).

Pál az előző összetartáson tagja volt a nemzeti csapatnak, Debrecenben a norvégok elleni vesztes Eurokupa-mérkőzésen pályára is lépett - de saját teljesítményével nem volt elégedett -, majd Schwechatra ugyan kiutazott, de az osztrákok elleni meccskeretbe nem nevezték be.

"Rosszul éreztem magam amiatt, ahogyan teljesítettem a norvégok ellen. Mindenki nagyon jól tudja, hogy nem arra vagyok képes, amit ott mutattam. Amikor kiutaztunk az osztrákokhoz, mondta a kapitány, hogy aznap nem leszek keretben, de ez nem jelent semmit. Ezek szerint mégis jelentett valamit, hiszen most sem vagyok ott..." 

- mesélte a 23 éves irányító. Hangsúlyozta, azóta semmilyen kommunikáció nem volt Golovin és közte, pedig korábban sikeres éveket töltöttek együtt az utánpótlás-válogatottban, 2019-ben például junior Európa-bajnokok lettek.

"Nem értem, éppen ő miért nem hívott be, ha ilyen jól megy a bajnokságban, és elég jól tudja, mire vagyok képes. Lehet, hogy nem látta a mérkőzéseimet. Nem tudom, mi zajlik a fejében" 

- fűzte hozzá a négyszeres felnőtt válogatott játékos. Hangsúlyozta, már nagyon sok mindent megtett azért, hogy egyszer kiutazhasson egy világversenyre, de még mindig nem jött el ez a pillanat, és nem érti, miért.

"Szomorú vagyok, és azon gondolkozom, miért történt mindez. Mindig oda lyukadok ki, hogy biztosan a norvég meccs miatt, de egy mérkőzésből nem lehet kiindulni, hiszen mindenkinek lehet rossz napja. Nem vagyunk robotok, hogy minden meccsen száztíz százalékot nyújtsunk" 

- vélekedett, majd leszögezte: mindent megtesz, hogy a következő alkalommal ott lehessen a keretben, és ne csak egy olyan összetartáson, amikor selejtezőt vagy felkészülési meccset játszanak, hanem egy világversenyen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gondola Zsolt Zoárd: ezzel a költségvetéssel a távol-keletiek járnak jól
Szerintük a tervezet nem felel meg a debreceniek érdekeinek.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni panelprogram: hiába van pénz, egy sor pályázó félreértésben leledzik
Hat társasháznak sikerült támogatható pályázatot összehoznia, kilencnek nem.
Egyetlen földút sem marad Kabán
41 utcában aszfaltoznak.
Debrecenben már majd' minden második turista külföldi
Az idegenforgalmi adóbevétel is jelentősen nőtt 2022-höz képest.
Újra versenybe száll Debrecen egy „Európa fővárosa” díjért
Ezúttal a kultúra helyett a zöld a hívószó.
A magyarok lelkesen kaparnak a szerencséjükért
A Szerencsejáték Zrt. pedig köszöni szépen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
A több mint félszáz munkatárs komfortosabb körülmények között tudja ellátni feladatát Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés