Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni gátfutó karrierje harmadik legjobb idejével nyert

MTI | 2024. 02. 24. | 09:04:48
Kerekes Gréta remekelt a berlini ezüst kategóriás viadalon.
A debreceni gátfutó karrierje harmadik legjobb idejével nyert
Kerekes Gréta (Fotó: MTI-archív)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kerekes Gréta megnyerte a 60 méteres női gátfutást, Takács Boglárka pedig a negyedik helyen zárt 60 méteres síkfutásban a nemzetközi szövetség fedett pályás atlétikai versenysorozatának berlini ezüst kategóriás viadalán – közölte február 23-án az MTI. A 31 éves gátfutó múlt héten, a nyíregyházi országos bajnokságon egyéni csúcsot javított (7.96 mp), pályafutása során először került nyolc másodpercen belülre. Pénteken ismét jó formát mutatott, egy századra megközelítette a nyolc másodpercet, és karrierje harmadik legjobb idejével, 8.01-gyel ért célba.

A debreceni atléta a döntő után elmondta, győzelemért utazott Németországba, és nagyon örül annak, hogy ez összejött neki.

"A jövő héten Glasgowban állok rajthoz a fedett pályás világbajnokságon és szeretnék olyan gyorsan futni, amennyire csak tudok. Ez talán a döntőbe jutáshoz is elég lesz, majd meglátjuk" – mondta Kerekes.

Takács Boglárka, a 60, a 100 és a 200 méter országos csúcstartója az előfutamból 7.26 mp-cel a második helyen jutott a fináléba, melyben egy századot faragott az idején (7.25 mp), ezzel lett negyedik. A versenyszámot az olasz Zaynab Dosso nyerte 7.09-cel.

Kozák Luca 60 méteres gátfutásban, míg Lesti Diána távolugrásban a hatodik helyen végzett a nemzetközi szövetség fedett pályás atlétikai versenysorozatának madridi, arany kategóriás viadalán. Kozák Luca az előfutamban 8.06 másodperccel harmadik helyen jutott be a női gátfutás döntőjébe, melyben századra pontosan ugyanannyit futott, ezzel pedig a hatodik helyen zárt. Ebben a versenyszámban Devynne Charlton fedett pályás világbajnoki ezüstérmes bahamai gátfutó 7.68 mp-cel pályarekordot állított fel, mindössze egy századra maradt el saját, két héttel ezelőtt, New Yorkban felállított világcsúcsától (7.67 mp).

Lesti Diána – aki pénteken került be a jövő péntektől vasárnapig Glasgowban sorra kerülő fedett pályás világbajnokság magyar résztvevői közé – 6,29 méterrel zárt a hatodik helyen női távolugrásban, melyet a román Florentina Costina Iusco nyert meg 6,65 méterrel.

A férfi súlylökőknél a jamaicai Rajindra Campbell szintén versenycsúcsot teljesített, 22,16 méterrel. Megelőzte többek között Tom Walsh kétszeres olimpiai bronzérmes, egyszeres szabadtéri és kétszeres fedett pályás világbajnok új-zélandi világklasszis súlylökőt is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.